Social

#elev decedat #stop cardiac #energizante #tigari

Un elev de 17 ani a murit intr-o tabara dupa ce a baut energizante si a fumat

Un elev de doar 17 ani care se afla intr-o tabara organizata de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, a murit in caminul in care era cazat.

Colegii acestuia povestesc ca baiatul s-a trezit in mijlocul noptii si le-a spus ca nu poate sa respire, apoi s-a prabusit la pamant.

Un student al Facultatii de Geografie si Geologie i-a acordat acestuia primul ajutor pana la sosirea ambulantei, incepand manevrele de resuscitare. Acestea au fost apoi continuate de echipajul medical insa, din ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic, acestia fiind nevoiti sa declare decesul.  

“Un apel prin 112 ne-a anuntat despre un tanar de 17 ani aflat intr-o tabara de vara in Iasi, intr-un camin studentesc, devenit inconstient. A fost acolo echipajul de terapie intensiva SMURD, care a gasit tanarul in stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare incepute de un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect facut de acel tanar. S-a continuat resuscitarea avansata, pacientul fiind in fibrilatie ventriculara initial de stop cardio-respirator, ulterior asistola. Dar, din pacate, in ciuda eforturilor depuse timp de o ora de a resuscita acest tanar nu s-a obtinut reintoarcerea circulatiei spontane.

S-a declarat decesul, s-a anuntat Politia, iar cazul va fi evaluat post-mortem de catre Institutul de Medicina Legala. Din anamneza, din declaratiile colegilor care se aflau la locul interventiei, pentru ca intotdeauna cautam cauze potential reversibile ale stopului cardio-respirator astfel incat sa putem face si un tratament etiologic in timpul resuscitarii, s-a evidentiat ca tanarul de 17 ani consumase bauturi energizante, aproximativ patru doze, si fumase in noaptea respectiva doua pachete de tigari. Cauzele mortii vor fi stabilite de catre Medicina Legala”, a spus Diana Cimpoesu

Colegii acestuia le-au comunicat autoritatilor ca tanarul spunea adesea ca nu mananca bine, dar fuma mai multe pachete de tigari pe zi si consuma constant cateva bauturi energizante. Acestia au afirmat ca energizantele pe care acesta le-a baut in seara tragediei erau regula, nu o exceptie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea