Social

#judete afectate #canicula romania #prognoza meteo #canicula

Cod galben de canicula in Romania! Care sunt judetele afectate. Prognoza meteo actualizata

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele ziele. Canicula continua in Romania si va afecta numeroase judete din tara, inclusiv Bucurestiul. Iata la ce temperaturi trebuie sa te astepti in urmatoarea perioada.

COD GALBEN de canicula si disconfort termic

In intervalul 14 si 15 iulie este avertizare de tip galben de canicula. Sunt vizate fenomene precum val de caldura, canicula si disconfort termic ridicat.

„Vineri (14 iulie) si sambata (15 iulie), valul de caldura va persista in sudul Olteniei, sudul si estul Munteniei, precum si in vestul Dobrogei. Local va fi canicula si disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 18 si 21 de grade.

Nota: De duminica (16 iulie), valul de caldura se va intensifica din nou si va persista saptamana viitoare in cea mai mare parte a tarii. Mai ales in regiunile vestice, sudice si sud-estice, canicula si disconfortul termic vor fi in extindere si accentuare.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 21:00, in Bucuresti persista valul de caldura, va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in cursul serii de vineri, cand vor mai fi posibile averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea