Social

#idei organizare #refugiu relaxare #revista #cultura organizationala

Transforma locuinta intr-un refugiu de relaxare: 6 idei de organizare si stilizare pentru o casa ca in reviste

Fiecare camin este locul de refugiu in care fiecare cautam odihna dupa o zi activa. Felul in care sunt ordonate lucrurile, culorile si chiar materialele obiectelor sunt elemente care pot influenta semnificativ confortul personal. Transforma-ti spatiul intim intr-o oaza de relaxare in cativa pasi simpli. Sa obtii o locuinta placuta din punct de vedere estetic nu implica mult efort sau costuri prea mari 

 

Tot ce trebuie sa faci este sa investesti in obiecte de calitate, din materiale durabile, sa respecti o uniformitate cromatica si sa adaugi o nota personala stilului de amenajare. 

Organizarea inteligenta este cheia confortului 

In acest scop foloseste cosuri sau cutii decorative si investeste in piese de mobilier dotate cu spatii incorporate pentru depozitare. Astfel, iti poti organiza obiectele de uz zilnic si cele cu valoare sentimentala la care nu te induri sa renunti. Stii unde se afla fiecare, chiar daca nu le ai la vedere si in acelasi timp pastrezi o estetica aerisita, evitand supraaglomerarea.

Delimitarea zonelor de activitati

Intr-o camera de zi poti face multe activitati, deci daca spatiul iti permite acest lucru, atunci defineste fiecare zona pentru hobby-uri, yoga, lectura, relaxare,etc. Astfel, imbunatatesti si functionalitatea incaperii. Poti integra un corp de biblioteca si un fotoliu pentru zona de lectura. Poti include un fotoliu de masaj profesional, cu design elegant si numeroase programe de relaxare pentru tot corpul. Descopera cu Medicarelax.ro, fotoliul de masaj BodyFriend, creat in colaborare cu brandul de lux Lamborghini. Designul rafinat si tehnologia ultramoderna de masaj iti asigura un confort superior in propria locuinta. 

Armonizarea culorilor si a textilelor

Culorile au un impact enorm asupra confortului tau mental. Pentru camera de zi si dormitor este indicat sa mizezi pe nuante nude, pastel, care sa promoveze un mediu relaxant si un somn odihnitor. Poti adauga ca pata de culoare, un perete accent pe care sa-l vopsesti intr-o nuanta aprinsa. Ori, poti integra un covoras multicolor, perne decorative colorate sau o piesa de mobilier care sa devina elementul central al camerei. De asemenea, ia in calcul sa creezi o armonizare a culorilor si a textilelor pentru a crea un aspect coerent. 

Eliminarea dispozitivelor din camera de odihna

De asemenea, in camera dedicata odihnei evita sa amplasezi dispozitive. Doteaza dormitorul cu piese de mobilier si articole care promoveaza somnul, lectura, meditatia, masajul, yoga si alte activitati care linistesc mintea si corpul inainte de somn.

Stimularea productivitatii in biroul de lucru

Daca muncesti mult acasa ori detii o camera separata pentru activitati intelectuale, atunci doteaz-o corespunzator. Poti integra si aici un fotoliu de masaj corporate pentru birou, care sa se armonizeze cu restul mobilierului si care sa-ti asigure relaxare activa in pauze. In acest fel, iti stimulezi productivitatea si reduci oboseala si stresul asociate sederii prelungite la birou. De asemenea, ordinea trebuie sa defineasca incaperea dedicata activitatilor intelectuale. Utilizeaza suporturi si organizatoare pentru documente si accesorii de birou. Investeste intr-un birou dotat cu sertare, rafturi si spatii pentru stocarea cartilor, dosarelor si a cablurilor de la dispozitive. 

Personalizarea locuintei

Spatiul intim in care iti petreci majoritatea timpului trebuie sa-ti reflecte personalitatea si stilul de viata. Nu ezita sa adaugi o tusa personala in decorarea casei. Imbunatateste-ti starea de spirit cu plante in ghivece interesante, colaje de fotografii memorabile, suveniruri din vacantele preferate sau obiecte de arta. 

Organizarea locuintei tale trebuie sa respecte nevoile tale si stilul tau de viata. Transforma fiecare incapere intr-un spatiu functional, placut vizual si care astfel sa incurajeze productivitatea pe timpul zilei si un somn odihnitor.  

FOTO: medicarelax.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea