Social

#vremea februarie #schimbare vreme #vremea #starea vremii #conditii meteo

Vremea se schimba radical. Temperaturi de final de martie, la inceputul lui februarie. Pana la 19 grade

Dupa cateva saptamani de frig si dupa ce s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura din acest an, meteorologii anunta o schimbare radicala a vremii.

Urmeaza zile cu temperaturi de primavara, mercurul din termometre urcand pana la 19 grade Celsius, in anumite regiuni ale tarii.

Desi mai avem parte de cateva zile cu temperaturi scazute, cand minimele vor ajunge pana la -10 grade Celsius, si chiar pana la -15, -20 de grade in anumite regiuni, incepand de miercuri vremea se incalzeste treptat in toata tara.

Un val de aer cald va ajunge in Romania, dinspre Vest, iar temperaturile vor creste progresiv, ajungand la finalul saptamanii la maxime cuprinse intre 10 si 15 grade, iar in unele zone din sudul si sud-vestul tarii, maximele vor urca pana la 16-19 grade.

Se reintoarce frigul

Desi temperaturile vor creste simtitor, meteorologii avertizeaza ca iarna nu s-a incheiat si urmeaza ca temperaturile sa scada din nou, dupa acest val de aer cald. 

“Odata cu aceste temperaturi ridicate, exista riscul sa credem ca deja a venit primavara. Cu toate acestea, unele semnale arata intr-o directie diferita, mai ales pe termen mai lung.

De exemplu, Oscilatia Nord-Atlantica, un indice care exprima diferentele de presiune existente la vest de Europa, va deveni negativa in prima saptamana a lunii urmatoare. Acest lucru ar corespunde cu o activitate ciclonica mai redusa in Atlantic si cu sanse mai mari de frig in Romania, desi efectele se vor resimti, probabil, mai tarziu, dupa 10 februarie.

In general, evolutia vremii dupa mijlocul saptamanii viitoare ramane inca incerta. Nu este deloc exclus ca valul de „caldura” primavaratica sa persiste mai multe zile, dar o racire a vremii devine tot mai probabila pe masura ce ne apropiem de mijlocul lunii”, scrie meteoradar.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea