Social

#verdeturi #romania #legume #scumpiri

Legumele si verdeturile, mai scumpe. Au devenit un lux pentru multi romani

Verdeturile romanesti au inregistrat scumpiri usiase. Acelasi lucru este valabil si in cazul legumelor. Legumele din import, au preturi duble fata de finalul anului trecut, iar cele romanesti, sunt cu 20% mai scumpe.

 

In aceste conditii legumele si verdeturile de primavara au devenit un lux pentru multi romani.

Potrivit analistilor economici, cresterea preturilor legumelor si verdeturilor este data de mai multi factori, printre care schimbarile climatice, costurile in continua crestere ale productiilor agricole si lutuatiile valutare.

Legumele si verdeturile de import, preturi duble

Legumele si verdeturile aduse din import sunt cele mai scumpe. Pretul acestora s-a dublat fata de decembrie anult trecut. Legume simple, banale, precum castravetii, rosiile si ardeii au devenit un lux pentru multi romani.

Legumele si verdeturile romanesti, cu 20% mai scumpe

Nici in ceea ce priveste legumele si verdeturile romanesti, lucrurile nu stau mai bine. Pretul acestora a crescut cu 20% fata de decembrie, anul trecut. Desi verdeturile romanesti, de primavara, au inceput sa apara la tarabe, preturile acestora sunt considerate mari de multi conumatori.

Aceasta crestere a preturilor verdeturilor si legumelor, are un impact deosebit de mare asupra bugetelor romanilor. Multi romani nu isi mai permit sa cumpere legume si verdeturi si se vad nevoiti sa ia doar strictul necesar sau sa-si ajusteze obiceiurile alimentare cumparand alimente pe care si le pot permite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea