Social

#crestere impozite #crestere taxe #taxe #impozite #romania #bucuresti #scumpiri

Taxe si impozite majorate din 2023. Ce scumpiri ii asteapta pe bucuresteni

Vesti proaste pentru locuitorii Capitalei. Taxele si impozitele locale vor fi majorate cu 5,1% incepand de anul viitor. Potrivit unui proiect de hotarare pus in dezbatere publica, taxele si impozitele trebuie sa fie in acord cu rata inflatiei. 

 

"Potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile locale au obligatia legala sa modifice taxele si impozitele anual, pana la 30 aprilie, in functie de indicele de inflatie. 

In acest sens, in acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucuresti adopta hotarari privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal urmator. 

Avand in vedere faptul ca prevederea legala este imperativa, institutia noastra a pus in dezbatere publica proiectul de impozite si taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor si taxelor locale cu un coeficient de inflatie de 5,1%", se arata in comunicatul de presa postat pe site-ul  Primariei Capitalei.

Proiectul se afla in dezbatere publica pana pe 5 aprilie 2022.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea