Social

# stare de razboi # armata romania # armata obligatorie #stare de asediu #armata

Romanii care vor fi incorporati obligatoriu in cazul unui razboi. Armata ar putea redeveni obligatorie

In cazul decretarii starii de asediu, razboi sau mobilizare, Ministerul Apararii Nationale va mobiliza toti rezervistii iar serviciul militar ar putea redeveni obligatoriu pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani. 

Desi obligativitatea incorporarii in armata a fost ridicata prin legea 395 din 16 decembrie 2006, in contextul crizei din Ucraina aceasta lege poate fi suspendata temporar.

In acest context autoritatile pot apela la mobilizarea partiala sau totala a fortelor pentru intarirea sistemului de aparare al Romaniei.  

Astfel, toti militarii rezervisti voluntari cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani trebuie sa se prezinte la unitatea militara de care apartin. Pentru ca numarul acestora este foarte mic, armata se bazeaza pe cei 60.000 de rezervisti „clasici”, adica pe cei care si-au efectuat stagiul militar inainte de suspendarea acestuia si sunt in posesia unui livret militar.

In cazul anuntarii starii de asediu, razboi sau mobilizare, toti acestia trebuie sa se prezinte la unitatile militare de care apartin. Cei care refuza risca inchisoarea de la 2 la 7 ani. 

Armata poate redeveni obligatorie

Armata ar putea redeveni obligatorie. Legea 395/2005 prevede ca, pe durata starii de razboi, a starii de mobilizare si pe timpul starii de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie. Vor fi incorporati cetatenii romani, barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a executa serviciul militar. La cerere, incorporarea se poate face incepand cu varsta de 18 ani.

Sursa: realitatea.net

FOTO: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea