Social

#student strain #facultate medicina #taxa

Taxa pentru studentii romani la Medicina va creste la 5.000 de euro/an

Taxa anuala pentru studentii straini de la Facultatea de Medicina ar putea creste considerabil, dupa ce cateva facultati au efectuat o ancheta privitoare la eliberarea unor diplome de licenta, fictive, pentru cativa cetateni italieni.

Astfel, taxa pentru studentii straini, care se inscriu la facultatile de medicina si farmacie, din Romania, ar putea creste de la 3.600 de dolari, la cel putin 5.000 de euro, informeaza studenti din fiecare an de studii. Mai concret, daca in anul I se finanteaza 350 de studenti , ulterior finantarea sa se faca tot pentru 350 de locuri, indiferent de numarul celor care raman repetenti pana in anul VI. In prezent, se finanteaza pentru fiecare student in parte din fiecare an, astfel ca, pentru a obtine o finantare mai mare, profesorii dadeau note de trecere chiar si celor care nu meritau, pentru a avea in toti anii de studiu cat mai multi studenti", a declarat Vasile Astarastoae , rectorul UMF Iasi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea