Social

#romani deprimati rate #economie criza financiara #raport sociologic

Eurobarometru: Optimismul romanilor a scazut cu 15%

Din primavara pana in toamna anului trecut, optimismul romanilor in legatura cu viata personala a cunoscut o adevarata prabusire, de la 44% la 29%, releva Eurobarometrul de toamna prezentat marti la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Starea de opinie a romanilor s-a schimbat fundamental din martie 2008 pana in octombrie 2008 . Potrivit Eurobarometrului 70, au fost inregistrate cele mai puternice variatii din ultimii cinci ani in aceasta perioada.

Daca in primavara 44% dintre romani credeau ca vor trai mai bine in urmatoarele 12 luni, in octombrie, doar 29% isi mentineau aceasta parere.

La nivel european, scaderea nu este atat de mare, optimismul fiind de 32% in martie si de 24 % in octombrie, informeaza NewsIn. "Acestea sunt, foarte probabil, ecouri sociale ale crizei manifestate initial in tarile occidentale ", a declarat Dumitru Sandu, autorul raportului national al Eurobarometrului 70, publicat marti.

Romania se situeaza pe locul al patrulea in UE, din punct de vedere al optimismului, fiind devansata de Suedia (38%), Danemarca (34%) si Franta (30%), dar depasind Marea Britranie (28%). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea