Social

Sorin Oprescu se intoarce la Elias via DNA

Ministerul Sanatatii a inaintat doua plingeri penale si o sesizare la DNA pe numele lui Sorin Oprescu. Acesta este acuzat ca a depasit bugetul si a incheiat contracte suspecte. Intre timp, la Cluj, un alt director demis de Nicolaescu si-a recistigat functia in instanta.

Suspendarea ordinelor prin care Sorin Oprescu a fost demis de la conducerea spitalelor Universitar si Elias au avut la baza pledoaria avocatilor care au invocat faptul ca, dupa demiterea lui Sorin Oprescu, lipsa unei conduceri care sa se ocupe in mod constant de problemele din spital a generat disfunctionalitati in activitatea unitatii. Eu am motivat ca aceste ordine, prin implementarea lor, perturba un serviciu medical public. Pina decide daca ordinul e legal sau nu, instanta l-a suspendat, explica Robert Rosu, avocatul lui Sorin Oprescu in dosarul privitor la demiterea de la Elias. Motive similare au fost de altfel prezente si in cazul Spitalului Universitar.

Oprescu, trei plingeri

Controlul efectuat in luna ianuarie de echipa de audit a Ministerului Sanatatii la Spitalul Universitar a dus la inaintarea a doua plingeri penale la Parchet pe numele lui Sorin Oprescu.

Ministrul Eugen Nicolaescu spune ca una dintre ele se refera la depasirea bugetului aprobat pentru spital, iar cealalta pune in discutie inchirierea spatiilor din incinta spitalului si modul in care s-a desfasurat contractul de antrepriza pentru renovarea spitalului. Pe baza rapoartelor a fost inaintata o plingere si la Departamentul National Anticoruptie.

La Cluj s-a invocat ilegalitatea

Radu Capilneanu, fostul director al Institutului Inimii din Cluj, a fost si el repus in functie in urma unui proces asemanator cu cel deschis de Sorin Oprescu.

Mi se pare cam gogonat sa spui ca institutul se prabuseste daca pleaca directorul. Eu n-am invocat asa ceva. Eu m-am bazat pe ilegalitatea ordinelor si pe faptul ca n-au nici o acoperire in expertizele facute, spune Capilneanu.

Licitatie pentru avocati

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca va organiza o licitatie pentru a selecta o firma de avocatura care sa supravegheze elaborarea legislatiei secundare necesare implementarii Legii de reforma in sistemul sanitar. Este vorba de hotariri de guvern, de norme. Nu ma refer la modificarea legii, pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament, a spus Nicolaescu. Este de notat faptul ca o asemenea masura a fost aplicata de distribuitorii si importatorii de medicamente care au reusit sa il convinga pe ministru sa scoata din pachetul de legi proiectul pentru Legea farmaciei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea