Social

Elevii exerseaza examenele

Peste o luna, toate scolile generale si liceele vor intra in simularea examenelor nationale. Spre deosebire de alti ani, subiectele nu se vor axa foarte mult pe teorie , ci vor fi unele prin care elevii sa-si exprime parerea.

Pe 2, 6 si 10 martie, elevii de clasa a VIII-a vor verifica daca pot fi in stare sa treaca la liceu. Pe 3, 6, 11 aprilie, vor fi testati si elevii de clasa a XII-a , pentru bacalaureatul din vara. Testele pentru simulare vor fi la fel ca si cele din iunie-iulie, pentru ca vrem sa ne apropriem cit mai mult de examenele reale. Asa ca nu are rost sa le dam mai usor sau mai greu, spune Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare .

Sint schimbari de detaliu

Spre deosebire de anii precedenti, simularile sint organizate in zile diferite, pentru fiecare proba de examen, astfel incit elevii sa poata participa la simularea tuturor probelor. Insa acest lucru nu este obligatoriu. Anul acesta nu se va face nici o modificare majora in ceea ce priveste materia sau notarea de la examenele nationale. S-au facut schimbari doar de detalii. De exemplu, la materiile de la profilul socio-uman, elevii vor fi pusi sa-si exprime parerea, sa lege notiunile intre ele si nu sa dea definitii la aceste notiuni, spune Adrian Stoica.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea