Social

#bani romani #eurostat #alimentatie #alimente #europa #romania

Sondaj Eurostat: Romanii dau tot salariu pe mancare. Cum stau lucrurile in restul Europei

Potrivit unui sondaj Eurostat, Romanii cheltuiesc cea mai mare parte a veniturilor lunare pentru achizitionarea de alimente.

 

In sondajul realizat la nivel european, Romania ocupa primul loc in ceea ce priveste veniturile alocate pentru achizitionarea alimentelor, acestea fiind de 23,7%. Sondajul subliniaza provocarile economice cu care se confrunta cetatenii din Romania, prin comparatie cu restul Europei.

Cand vine vorba despre cheltuielile pentru haine, incaltaminte, educatie si sanatate, romanii aloca doar 19,1%. Alti 18,1% din veniturile familiale se duc pe cheltuieli cu locuinta (apa, electricitate, gaze, combustibili).

Toate aceste data arata presiunea financiara la care sunt supusi romanii, mai ales avand in vedere ca veniturile din Romania sunt cu mult mai mici comparativ cu cele din alte tari Europene.

In ceea ce priveste procentul alocat alimentatiei, din veniturile lunare, Romania este fruntasa, cu 23,7%. Aceasta este urmata de Bulgaria cu 18,9%, Slovacia si Lituania cu 18%, si Estonia si Letonia cu 17,7%.

La polul opus se afla tari precum Irlanda (7%), Luxemburg (8,2%) si Austria (8,9%), care aloca cel mai mic procent din salariu pe alimentatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea