Social

#solutii indispensabile #solutii cutatenie #curatenie

Solutii indispensabile pentru sanatate - mentine igiena si curatenia in spatiile medicale!

Spatiile medicale sunt vazute, fara doar si poate, drept acele spatii favorabile raspandirii unor virusuri si bacterii care pot duce la aparitia unor boli total nedorite. Iar cei mai expusi acestora sunt cei care fac parte din personalul medical, urmati fiind de pacienti si alte persoane de contact.

In acest sens, importanta mentinerii igienei si curateniei in spatiile medicale devine una absoluta, iar masurile care pot fi luate, desi nu sunt dintre cele mai greu de pus in practica, trebuie sa fie dintre cele mai stricte. Cum se poate mentine igiena, respectiv curatenia intr-un spatiu medical? Este simplu: in primul rand, este nevoie de utilizarea produselor si accesoriilor adecvate. Care sunt acestea vei afla din randurile de mai jos. 

De ce este importanta mentinerea igienei in spatiile medicale?

In primul rand, spatiile medicale reprezinta unele dintre cele mai favorabile spatii care ajuta la raspandirea de virusuri si bacterii care pot provoca aparitia unor boli diverse. O sanatate buna incepe cu o buna igiena si cu o curatenie de calitate in spitale, in cabinetele medicale, respectiv in orice spatiu destinat ingrijirii pacientilor. Este extrem de important ca administratorii spatiilor medicale de diverse tipuri sa se ingrijeasca de angajatii lor, respectiv de personalul medical, de pacienti, dar si de vizitatori, mai ales ca in acest fel pot aduce imbunatatiri calitatii si sigurantei pe care o ofera celorlalti. 

Masurile de protectie si dezinfectare sunt cele care le ofera pacientilor un plus de siguranta si cele care pot ajuta ca un act medical sa fie performant din toate punctele de vedere. Cine ar merge sa fie operat stiind ca exista riscuri crescute de a se infecta din cauza mediului nepotrivit din spital? Cu siguranta orice pacient isi doreste sa beneficieze de siguranta ca se afla intr-un mediu sigur, intr-un mediu care nu prezinta potentiale pericole pentru sanatatea sa. 

Bune practici pentru mentinerea igienei si curateniei in spatiile medicale

Desi exista doar cateva masuri de precautie evidente, ba chiar se poate spune banale, de care este nevoie pentru mentinerea igienei in spatiile medicale, este important ca acestea sa fie respectate cu mare strictete. De la spalarea pe maini de fiecare data cand este nevoie la purtarea unor  halate protectie sau la dezinfectarea suprafetelor cat mai des posibil si de fiecare data cand este absolut necesar, fiecare act de preventie este un act care ajuta la mentinerea unui spatiu medical in conditiile adecvate. 

Este important ca in orice spatiu medical, pacientii, personalul medical, precum si orice vizitator care calca pragul acestuia sa nu aiba contact direct cu suprafetele intens circulate sau folosite. In acest sens, este recomandata utilizarea unor acoperitori pantofi care sa tina departe germenii unor infectii nedorite de un mediu curat asa cum ar trebui sa fie spatiul medical. 

Alaturi de utilizarea frecventa a unor dezinfectanti suprafete, aceasta face parte din categoria unora dintre cele mai eficiente practici de mentinere a spatiilor medicale igienice si curate. 

Precautii luate de personalul medical in vederea limitarii raspandirii infectiilor 

Majoritatea precautiilor care trebuie luate pentru mentinerea igienei si curateniei in spatiile medicale vizeaza personalul medical. Este extrem de important ca in timpul actelor medicale, acestia sa isi ia toate masurile de precautie necesare in acest sens, iar acest lucru se refera nu numai la spalarea atenta a mainilor si la dezinfectarea acestora ori de cate ori este cazul, ci si la utilizarea unor articole si accesorii care sa le ofere protectie si sa limiteze raspandirea unor germeni pe care este posibil sa ii poarte. 

Astfel, utilizarea unor acoperitori par este absolut necesara in timpul unor interventii chirurgicale, asa cum utilizarea unor manusi de protectie este recomandata ori de cate ori sunt utilizate instrumentele medicale sau cand personalul medical vine in contact cu pacientul. 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea