Social

#septembrie 2023 #caldura #europa #romania #incalzire globala

Septembrie 2023, cea mai calduroasa si secetoasa din istorie. Toata Europa a fost afectata

Luna septembrie 2023 a fost, oficial, cea mai calduroasa luna septembrie din istorie, de la inceperea masuratorilor, dar si cea mai secetoasa. Fenomenul a fost resimtit in toata Europa, inclusiv in Romania.

 

Serviciile nationale de meteorologie din tari precum Franta, Belgia, Germania, Polonia, Austria si Elvetia, au confirmat acest lucru.

In Romania, media temperaturilor din luna septembrie a fost cu peste 3 grade mai mare decat pana in prezent. Vremea a fost una specifica lunilor de vara si nu lunii septembrie. Cea mai mare temperatura inregistrata in luna septembrie 2023 a fost pe 23, la Zimnicea, cand mercurul din termometre a urcat, la umbra, la 36,6 grade Celsius, potrivit meteoradar.ro.

Septembrie 2023: Temperaturi mari, in toata Europa

Temperaturile au fost deosebit de mari in toata Europa. In Franta, temperaturile au fost cu 3,5 grade Celsius peste normalul perioadei.  

In Germania, media a fost de 4 grade mai mare decat media multianula inregistrata pentru luna septembrie, de la inceputul masuratorilor.

Meteorologii au inregistrat recorduri absolute de temperatura si in Polonia, Belgia, Elvetia si Austria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea