Social

# temperaturi record octombrie #vremea de Revelion #temperaturi-record #vremea de craciun #vremea

Temperaturi record in octombrie, de peste 35 de grade! Ce temperaturi ne asteapta de Craciun si Revelion!

Vremea a fost deosebit de calduroasa in weekendul care tocmai s-a incheiat. S-au inregistrat temperaturi record pentru aceasta perioada a anului. Sambata, 21 octombrie 2023, s-a inregistrat cea mai mare temperatura din luna octombrie, de cand se fac masuratori, de 35,1 grade Celsius.

129 de statii meteo din Romania au inregistrat recorduri. Insa, de departe, cea mai mare temperatura inregistrata a fost de 35,1 grade Celsius, in Turnu Magurele (Teleorman).

Si in Bucuresti s-au inregistrat temperaturi de peste 32 de grade. Astfel, masuratorile pentru Bucuresti, pentru data de 21 octombrie, au fost urmatoarele: Filaret – 32,5 grade Celsius, Baneasa – 32 de grade Celsius, Afumati – 31,7 de grade Celsius.

Oamenii au profitat din plin de soare si caldura si au dat fuga in parcuri si la plaja. Pe litoral zeci de oameni s-au bucurat de soare, ca in plina vara, si unii dintre acestia au facut si baie in mare, apa avand 20 de grade Celsius (un alt lucru neobisnuit pentru aceasta perioada).

"Am inregistrat cele mai ridicate valori de temperaturi minime zilnice din intreg sirul de observatii de pana in prezent. Dintre care, la 22 de statii sunt considerate ca si recorduri lunare pentru luna octombrie, fiind cele mai ridicate valori din intreg sirul de obseravtii", a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM, potrivit realitatea.net.

La ce temperaturi ne putem astepta de Craciun si Revelion

Temperaturile nu vor scadea, in urmatoarea perioada, anunta meteorologii. Vom avea temperaturi de peste 20 de grade pentru cel putin inca o saptamana.

Mai mult, specialistii sustin ca de Craciun si de Revelion, sunt asteptate temperaturi de aproape 20 de grade Celsius.

"Sunt indicatii cum ca am avea tot o iarna ceva mai calda decat ar trebui. Cel putin luna decembrie, februarie, martie, iarasi ceva mai calda. Statistic vorbind, putin probabil sa avem zapada de Craciun", a afirmat specialistul ANM Meda Andrei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea