Social

#adaos comercial # lista alimente ieftinite # plafonare preturi #ieftinire alimente

Se reduce pretul alimentelor, pana la finalul anului. Lista finala a categoriilor alimentare vizate de aceasta masura

Marcel Ciolacu a anuntat ca isi doreste, ca pana la finalul anului, sa se realizeze un acord cu retailerii privind reducerea pretului alimentelor.

 

Pentru ca acest lucru sa se poata realiza, discutiile dintre guvernanti si reprezentantii lanturilor de magazine din Romania, continua.

„Inca lucram la sistem. Important este ca ajungem la un acord si indiferent ce sistem vom gasi cu retailari si distribuitorii, producatorii romani nu vor fi afectati. De la acest principiu am pornit.

Am primit o lista. Sunt discutii la legume fructe sa vedem care sortimente. Lasati-ne sa terminam toate discutiile. Eu imi doresc un acord pana la sfarsitul anului, mi-as dori mai putin sa venim cu un act normativ, dar daca se va impune vom veni cu acest act.

Acordul este acord, cine il incalca folosim instrumentele Guverului. Eu nu cred in sistem de lucru cu amenzi, cu hate-uiala, daca pornim la un drum cu un acord, sunt convins ca va fi respectat”, a spus Marcel Ciolacu, vineri, potrivit realitatea.net.

Care este lista alimentelor care se vor ieftini  

Lista cu alimentele care vor costa mai putin a ajuns deja la Guvern. Pe aceasta lista se regasesc: 

  • painea
  • laptele
  • branzeturile
  • carnea
  • ouale
  • faina
  • malaiul
  • unele legume si fructe proaspete

Producatorii, scutiti de aceasta masura

Desi initial se vehicula ca si producatorii sa reduca preturile, se pare ca acestia vor fi scutiti de noua masura luata de guvern.

”Vreau sa transmit un mesaj foarte clar catre producatori. Pentru ca a fost in ultima perioada aceasta discutie, daca vor fi afectati sau nu. Nu, nu vor fi afectati. Acest mecanism pe care l-am propus si ce a venit din partea marilor lanturi comerciale nu afecteaza producatorii din Romania”,  spun guvernantii, potrivit antena3.ro.

De asemenea, producatorii au solicitat guvernantilor sa se stabileasca prin lege plafonarea adaosului comercial si sa nu ramana la latitudinea retailerilor, care pot scadea preturile in baza unui acord voluntar.

Pentru inceput, plafonarea adaosului comercial s-ar putea face voluntar de catre retaileri, pe o peropada de trei luni, urmand ca aceasta sa fie prelungita. Daca nu se va ajunge insa la un acord, se va da un act nirmativ de plafonare obligatorie a preturilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea