Social

# harta dezastrelor #meteo romania # avertizari meteo #canicula #furtuna

Cod portocaliu de vreme rea si atentionare de canicula. Vremea o ia razna. Harta dezastrelor

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis noi atentionari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Sunt anuntate furtuni si ploi in numeroase judete ale tarii. Totodata, valul de canicula se asterne si mai bine asupra tarii noastre. Meteorologii au emis atentionari de canicula si de disconfort termic accentuat. Iata care sunt zonele afectate si cum va fi vremea in Capitala. 

 

COD PORTOCALIU de vant puternic

In intervalul 23 iunie, ora 20:00 – 24 iunie, ora 4:00 intra in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de intensificari ale vantului, vijelii care va afecta in special zona de est a tarii.

“In Banat, Crisana, Maramures si in nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificari ale vantului (rafale de 80...100 km/h) si vijelii.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 23 iunie, ora 19:00 – 24 iunie, ora 10:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea care va viza fenomene meteo de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in vestul, nord-vestul si local in centrul tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (rafale de 55...75 km/h) si pe arii restranse vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp.

Sambata si duminica vor fi perioade cu instabilitate atmosferica indeosebi in centru, sud si est.”, avertizeaza ANM.

Avertizare de canicula si disconfort termic ridicat

In zilele de 23 si 24 iunie, intreaga tara se afla sub avertizare de canicula si disconfort termic ridicat.

„Disconfortul termic va fi ridicat astazi (23 iunie) in toate zonele de campie si pe arii restranse in cele deluroase, iar sambata (24 iunie) in sud si est, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 31 si 36 de grade, si va fi canicula, vineri (23 iunie) local in Campia de Vest si in Campia Romana, iar sambata (24 iunie) in Campia Romana si in Dobrogea continentala.”, potrivit ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 23iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 21:00, vremea va fi calduroasa, caniculara in dupa-amiaza zilei de sambata (24 iunie). Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 34...36 de grade, iar cea minima de 18...20 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea