Social

#bani de la Stat #absolventi facultate #absolventi liceu # se dau bani de la stat

Se dau bani pentru absolventii de liceu si facultate. Care este conditia pentru a primi 300 de lei, lunar, de la stat

Vesti bune pentru absolventii de liceu si facultate. Acestia vor putea primi 300 de lei lunar, de la stat. Trebuie sa indeplineasca o singura conditie.

 

Pentru a primi banii din partea statului, absolventii de liceu si facultate trebuie doar sa completeze o cerere.

Suma reprezinta o indemnizatie de somaj pe care toti absolventii o pot primi, in cazul in care se inregistreaza la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca in termen de 60 de zile de la terminarea cursurilor.  

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a primi banii de la stat

Este important de mentionat ca, pentru a primi banii de la stat, trebuie sa ai minim 16 ani impliniti. Apoi, trebuie sa depui o cerere scrisa si sa te inscrii la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca din orasul tau, potrivit antena3.ro.

Dupa aceea urmeaza sa primesti, pentru o perioada de 6 luni, o indemnizatie de somaj de 300 de lei. Suma reprezinta „50% din valoarea indicatorului social de referinta (ISR) al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare”.

In momentul de fata ISR este de 598 de lei, prin urmare, fiecare absolvent de liceu si facultate poate primi o suma de 299 de lei, lunar.  

„In cazul absolventilor de liceu, indiferent daca au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculeaza din ziua urmatoare date incheierii situatiei scolare, stabilita prin reglementarile normative in vigoare”, se arata in comunicat, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea