Social

# Herbert George Wells #Scurta istorie a lumii #istorie #carti

"Scurta istorie a lumii", de Herbert George Wells - O relatare a evolutiei vietii si a dezvoltarii rasei umane

Editura Paul Editions lanseaza bestseller-ul “Scurta istorie a lumii” semnata Herbert George Wells, o carte cu un impact semnificativ asupra modului in care oamenii inteleg si percep istoria lumii. Autorul ofera o viziune generala a evolutiei omenirii de la inceputurile sale, pana in prezent si subliniaza momentele cheie ale istoriei, de la marile imperii la dezvoltarea stiintei si tehnologiei.

 

Publicata pentru prima data in anul 1922, “Scurta Istorie a Lumii" ("The Short History of the World") este una dintre cele mai cunoscute si influente lucrari non-fictionale ale lui Wells. Scrisa intr-un stil simplu si captivant, cartea a fost conceputa pentru a face istoria accesibila publicului larg. Tradusa in numeroase limbi, cartea a devenit rapid un bestseller. Aceasta lucrare a avut o influenta semnificativa asupra modului in care oamenii percep istoria si in acelasi timp a contribuit la popularizarea istoriei ca subiect de studiu si la dezvoltarea constiintei istorice.

Cartea este atat de remarcabila datorita stilului literar distinct al autorului si capacitatii sale captivante de a povesti. Herbert George Wells a reusit sa transforme istoria intr-o naratiune, ceea ce a facut subiectul accesibil si atragator pentru cititori. Desi este cunoscut pentru romanele sale de science fiction, Wells a inclus si elemente de anticipatie si speculatie in discutiile sale despre evolutia umana, oferind uneori o perspectiva futurista asupra istoriei si a destinului omenirii.

De la originile Pamantului pana la sfarsitul  Primului Razboi Mondial, “Scurta Istorie a Lumii" cuprinde o relatare a evolutiei vietii si a dezvoltarii rasei umane. Cartea atinge subiecte precum epoca neolitica, ascensiunea iudaismului, epoca de aur a Atenei, viata lui Hristos, ascensiunea Islamului si descoperirea Americii.  O carte extraordinara de cultura generala, scrisa intr-un mod alert si placut, care trece in revista cele mai importante momente din istoria lumii.

Herbert George Wells, cunoscut sub numele de H. G. Wells, ramane unul dintre cei mai influenti si renumiti autori de literatura science fiction. Operele sale au deschis portile spre lumi fantastice si au explorat teme futuriste si tehnologice intr-un mod captivant si provocator. In timpul carierei sale prolifice, H. G. Wells a creat opere clasice care continua sa captiveze si sa inspire cititorii din intreaga lume.

H. G. Wells a scris peste 100 carti in cei 60 de ani de activitate. Operele sale au inspirat generatii intregi de autori si au lasat o amprenta profunda asupra literaturii science fiction. Ele au fost adaptate in filme, seriale si alte forme de media, ceea ce a contribuit la mentinerea relevantei lor in lumea moderna. Este renumit pentru romanele sale de SF, precum Omul invizibil, Masina timpului, etc. fiind considerat, alaturi de Jules Vernes „parintele fictiunii stiintifice“. Pe langa carti de fictiune, a mai publicat nuvele contemporane, istorie si comentarii sociale, printre cele mai cunoscute nuvele numarandu-se Tara orbilor si Noul accelerator, care a inspirat un episod din Star Trek.

H. G. Wells a fost un autor prolific si versatil, iar "Scurta Istorie a Lumii" a demonstrat capacitatea sa de a transforma subiecte complexe in povesti accesibile. Aceasta lucrare este un exemplu remarcabil al influentei sale asupra literaturii, istoriei si modului in care oamenii inteleg evolutia umana si a lumii in care traiesc.

Herbert George Wells a fost un vizionar literar care a transpus imaginatia sa in opere care au rezistat probelor timpului. Cu abilitatea sa de a anticipa inovatiile tehnologice si de a explora aspectele umane profunde, H. G. Wells a creat opere care continua sa fascineze si sa inspire, consolidandu-si statutul ca unul dintre cei mai mari autori de SF din istorie.

Cartea “Scurta istorie a lumii”, de Herbert George Wells este disponibila incepand de astazi 23 octombrie la chioscurile de presa, in magazine online (Libris.ro, Elefant.ro, Librarie.net, Bookzone.ro, Librex.ro, LibrariaDelfin.ro, Carturesti.ro), in librariile din toata tara ( Compania de Librarii Bucuresti, Carturesti, Sedcom Libris Iasi, Pravalia cu carti) si in curand pe rafturile librariilor Sedcomlibris Suceava (Librariile Alexandria) si Compact Brasov (Librariile Bookcity).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea