Social

#american bully # caini interzisi #rasa caini #caini #europa

O rasa de caini, interzisa de la 31 decembrie, intr-o tara europeana

O rasa de caini va fi interzisa incepand cu 31 decembrie 2023 intr-o tara europeana. Este vorba despre rasa American Bully.

 

Autoritatile din Marea Britanie au luat aceasta decizie dupa ce mai multe exemplare ale acestei rase au atacat oamenii.

Legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2024. Potrivit deciziei, de la 1 februarie 2024 detinerea unui caine care apartine acestei rase, in Anglia si Tara Galilor, va fi ilegala, cu exceptia cazului in care proprietarii vor obtine o derogare.

Cei care au deja animale ale acestei rase, trebuie sa castreze si sa microcipeze cainii. Daca animalul are mai putin de un an, stapanul va avea timp pentru a-l castra pana la 31 decembrie 2024. Daca animalul are mai mult de un an, la finalul lui 2023, animalul trebuie castrat pana cel tarziu la 30 iunie.

Astfel, incepand de la 31 decembrie 2023, vor fi interzise prin lege comercializarea, abandonarea si reproducerea acestor caini. In plus, toti cei care detin caini din rassa American Bully trebuie sa-I plimbe doar in lesa si sa le puna botnita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea