Social

# etichete produse romania #etichete alimente #produse alimentare #etichete

Schimbari ale etichetelor produselor alimentare! Cum vor arata acestea

Se schimba etichetele produselor alimentare. Fiecare aliment va avea fi etichetat cu o culoare diferita, in functie de cat de sanatoase sunt ingredientele pe care le contine.

 

Acest tip de etichetare a fost deja introdus in mai multe state europene si preluat de marile lanturi de magazine din Romania, insa numai pentru marcile proprii. Parlamentarii discuta introucerea acestui tip de etichetare pentru toate produsele alimentare.

Etichetele produselor vor avea sase nuante, de la verde pana la rosu, in functie de continutul acestora. Pentru aceasta se ia in calcul continutul de zaharuri, grasimi, sare, fibre alimentare si proteine va determina culoarea de pe ambalaj, potrivit proiectului de lege aflat in dezbatere.

Fiecare culoare are o litera corespunzatoare de la A (pentru verde) pana la E ( pentru rosu). Cele mai sanatoase alimente sunt cele din zona verde, marcate cu litera A, in schimb cele mai nocive sunt cele rosii, marcate cu litera E. 

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea