Social

#rezultate evaluare nationala #evaluare nationala 2023 #evaluare nationala #inscriere liceu #admitere liceu

S-au afisat rezultatele la Evaluarea Nationala 2023. Ce note au obtinut elevii si cand incep inscrierile la liceu

Astazi, 28 iunie, elevii care au sustinut examenul de Evaluare Nationala 2023 au putut afla ce rezultate au obtinut la examen.

Rezultatele au fost deja publicate in centrele de examniare si in unitatile de invatamant, dar si pe site-ul dedicat. Cu toate acestea, reultatele sunt anonimizare, elevii putand sa le acceseze pe baza unui cod unic alocat fiecarui candidat.

Masura de anonimizare a rezultatelor este in acord cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD/GDPR).

Cand pot fi depuse contestatiile

Elevii care nu sunt multumiti de nota obtinuta pot depune contestatiile in cursul zilei de azi, 28 iunie, in intervalul orar 16:00 - 19:00, dar si joi, 29 iunie, in intervalul orar 8:00 - 12:00. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 4 iulie.

Elevii care depun contestatie sunt nevoiti sa semneze si sa depuna o declaratie-tip in care se mentioneaza ca au luat cunostinta faptul ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Documentele trebuie sa fie semnate si de catre parintii/reprezentantii legali ai candidatilo, acestia fiind minori.

Ce note au obtinut elevii la Evaluarea Nationala 2023

La examenul de Evaluare Nationala 2023 au participat 154.115 elevi. Rintre acestia 117,507 au obtinut medii egale sau mai mari de 5. Rata de promovabilitate este, in acest an, de 76,2%.

23,8% dintre elevi au obtinut medii sub 5. Rata fiind in crestere fata de anul trecut cand 17,73% dintre elevi nu au reusit sa obtina media 5 la examen.

Mediile de 10 s-au dublat. Anul acesta 429 de absolventi de gimnaziu au obtinut media 10, fata de 221 in 2022.  

La proba de Limba si litratura romana, 119.732 de elevi (77,4%) au obtinut note mai mari sau egale cu 5. Dintre acestia 1.454 de elevi au fost notati cu 10.

La proba de Matematica, 116.301 elevi (75,4%) au primit note mai mari sau egale cu 5., iar 3.066 dintre acestia au obtinut nota 10.

Cand se pot inscrie elevii la liceu

Inscrierile la liceu incep pe 10 iulie, iar repartizarea computerizata are loc pe 19 iulie 2023, potrivit calendarului admiterii la liceu 2023:

6-7 si 10-17 iulie 2023: Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a. Orice optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita! Numarul redus de optiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizata a candidatului!

Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a care doresc sa participe la admitere in alt judet si depunerea/transmiterea fiselor, conform procedurii stabilite de Comisia nationala de admitere

NOTA: Candidatii nerepartizati pe locurile speciale pentru rromi si candidatii nerepartizati pe locurile distinct alocate in unitatile de invatamant de masa candidatilor cu CES, precum si cei care au fost repartizati dar care solicita, in scris, renuntarea la locul pe care au fost repartizati, care doresc sa participe la etapa de repartizare computerizata si admitere in invatamantul liceal pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2023-2024, completeaza optiunile in perioada 14 – 17 iulie 2023.

6-7 si 10-14 iulie 2023: Introducerea in baza de date computerizata (in aplicatia informatica centralizata) a datelor din fisele de inscriere

6-7 si 10-14 iulie 2023: Verificarea de catre parinti si candidati a corectitudinii datelor din fisa listata de calculator, corectarea eventualelor greseli in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata

17 iulie 2023: Termenul-limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata, prin confirmarea operatiunilor specifice in  aplicatia informatica centralizata. Predarea/transmiterea de catre comisia din centrul de inscriere a fiselor de  optiuni  originale la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti

17 iulie 2023: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti la Centrul national de admitere prin confirmarea, de catre acestea, a finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata

18 iulie 2023: Verificarea si corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidati aflati in baza de date pentru admiterea computerizata si care au fost deja admisi la liceele la care se sustin probe de aptitudini etc., de catre Comisia nationala de admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti; transmiterea modificarilor la comisia nationala

18 iulie 2023: Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata

19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati computerizat in invatamantul liceal. Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal din judet/municipiul Bucuresti

20 – 25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati

25 iulie 2023: Transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere

26-28 iulie 2023: Rezolvarea de catre comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti, a situatiilor speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata”, se arata in calendarul de admitere.

Mai multe informatii despre admiterea la liceu gasesti in brosura de admitere, emisa de miniserul educatiei: http://ismb.edu.ro/documente/examene/admitere/2023_2024/BROSURA_2023.pdf.

FOTO: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea