Social

#lista alimente #alimente #sedinta guvern victoria #leguma #fructe de mare

Guvernul a facut publica lista alimentelor care se vor ieftini. Care sunt fructele si legumele pe care vei da mai putini bani

De cateva saptamani Guvernul poarta discutii su retailerii pentru a scadea pretul pentru alimentele de baza. Guvernantii isi doresc ca marile magazine sa scada valoarea pe taxa adaugata pentru produse de baza precum paine, lactate, oua, carne, dar si pentru fructe si legume.

Surse din guvern vorbesc, potrivit realitatea.net despre scaderi ale pretului cu 20% la alimentele de baza. Lista celor 14 alimente de baza care vor avea reduceri de pret incepand din luna iulie, pentru care Guvernul poarta negocieri, este urmatoarea:

  1. Paine alba simpla, intreaga, cu gramaj cuprins intre 300g-500 grame, fara specialitati
  2. Lapte de vaca proaspat 1L, grasime 1,5%
  3. Branza telemea din lapte de vaca vrac
  4. Iaurt simplu din lapte de vaca, 3.5% grasime, cu gramaj maxim 200 grame
  5. Faina alba de grau ”000” 1 Kg
  6. Malai standard 1 kg
  7. Oua de gaina calibrul M 10 buc.
  8. Ulei de floarea-soarelui 1L
  9. Carne proaspata pui*
  10. Carne proaspata porc**
  11. Legume proaspete vrac***
  12. Fructe proaspete vrac****
  13. Cartofi proaspeti albi vrac
  14. Zahar alb tos 1 Kg

* Carne pui, in aplicarea prezentei ordonante de urgenta, inseamna: pui intreg, tacamuri de pui, pulpe pui intregi cu os si aripi pui, varianta standard

** Carne porc, in aplicarea prezentei ordonante de urgenta, inseamna: carne porc lucru, pulpa porc

*** Legume proaspete vrac, in aplicarea prezentei ordonante de urgenta, inseamna: rosii, ceapa, castraveti, fasole uscata, morcovi, ardei gras Bianca si ardei kapia.

**** Fructe proaspete vrac, in aplicarea prezentei ordonante de urgenta, inseamna mere rosii si mere golden, prune, pepene rosu, struguri de masa ANAF, Consiliul Concurentei si ANPC vor verifica respectarea acestor masuri.

Odata ce Ordonanta de Urgenta este aplicata, aceasta intra imediat in vigoare, insa magazinele au la dispozitie 30 de zile pentru a-si reface contractele cu furnizorii.

In cazul celor care nu erspecta legea, amenzile vor fi cuprinse intre 100.000 si 2.000.000 lei.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea