Social

# romanii in pragul saraciei #romani #saracie #economii #salariu #bani

Romanii, in pragul saraciei. 40% raman fara bani inainte de urmatorul salariu. 72% traiesc de la un salariu la altul

Romanii se afla in pragul saraciei. Foarte multi romani raman fara bani inainte de urmatorul salariu, iar 72% traiesc de la un salariu la altul si nu reusesc sa faca nicio economie.

Potrivit unui sondaj realizar de revista business Income Magazine, aproximativ 41% dintre respondenti au declarat ca raman fara bani cu o saptamana inainte de urmatorul salariu.

De asemenea, 4 din 10 bucuresteni cu studii superioare au declarat ca nu se descurca sa traiasca de la o luna la alta cu salariul pe care il au sau din pensie, dupa caz.

De asemena, burlacii din provincie au declarat ca se descurca cu greu si ca trebuie sa taie distractiile de pe lista, pentru a-si putea plati facturile si ratele.

Mai mult, un roman din 10 se plange ca nu-i ajung banii nici pentru mancare. La fel de multi declara ca raman in urma cu plata facturilor.

De asemenea, doi din trei respondenti au declarat ca pe langa cheltuielile zilnice si grija ratelor bancare.

In aceste conditii, nu este de mirare ca 72% dintre respondenti nu reusesc sa economiseasca niciun leu.

Pentru a se descurca, mai ales avand in vedere preturile in contiua crestere, romanii renunta la cumpararea de haine, daca nu sunt necesare si chiar si la vacante.  

Desi sunt afectati si romanii care au studii superioare, cei mai multi dintre romanii care au probleme cu banii sunt cei care au doar 8 clase sau liceul terminat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea