Social

#dezlegare la pese #costuri peste #bunavestire #peste

Maine este dezlegare la peste. Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru a te bucura de o masa cu peste

Suntem in Postul Pastelui, iar maine este Bunavestire, o zi cu dezlegare la peste. Stim deja ca toate preturile au crescut in ultimul an, iar pestele nu a scapat de cresterile de preturi. In ultimul an, kilogramul de peste a crescut cu 30%.

Romania este codasa cand vine vorba despre consumul de peste, desi este unul dintre cele mai sanatoase alimente, dar si cele mai hranitoare. Principalul motiv ar fi pretul crescut al acestuia. Un roman consuma, in medie, 7 kilograme de peste annual, in timp ce media Uniunii Europene este de 22 de kilograme pe an, de persoana.

Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru a manca peste de Bunavestire

Daca vrei sa te bucuri de o masa cu peste de Bunavestire, vei scoate anul acesta, cu 30% mai  multi bani decat in urma cu un an, deoarece preturile au crescut. Pentru un kilogram de pastrav vei scoate din buzunar aproximativ 36 de lei, in timp ce un kilogram de dorada costa 49 de lei.

Din aceasta cauza, multi romani prefera sa cumpere peste congelat, deoarece preturile pentru acesta sunt mai mici.

Multi pensionari sustin ca, pentru a cumpara peste pentru Bunavestire, taie de pe lista de cumparaturi alte produse. Doar astfel si-l pot permite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea