Social

#avertizare medici #boli infectioase #zona zoster #varicela

Romania, sub avertizare de boli infectiose. Medicii sunt ingrijorati! Varicela si zona zoster, cele mai frecvente

Au crescut considerabil cazurile de boli infectioase din Romania. Varicela si zona zoster sunt cele mai frecvente afectiuni pentru care romanii ajung la medici. Pe langa acestea, avem si cazuri multe de pojar.

Daca varicela si pojarul sunt boli transmisibile, zona zoster este o boala cauzata de stres.

"Trebuie facuta o precizare importanta. Intoarcerea la normalitate dupa pandemie inseamna ca oamenii interactioneaza, iar cazurile bolilor infectioase care se transmita sunt tot mai mari. Prin urmare, cazurile de varicela vor fi numeroase.

In ceea ce priveste zona zoster, aceasta este determinata de acelasi virus. Asta inseamna ca odata ce ai facut varicela, virusul ramane cantonat la nivelul sistemului nervos si, la un moment dat, atunci cand sistemul imunitar are un dezechilibru poate sa apara zona zoster", a declarat dr. Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Bals, potrivit antena3.ro. 

Zona zoster, semnul unei boli grave precum cancerul

Medicii trag un semnal de alarma in ceea ce priveste zona zoster. Aparitia acestuia poate ascunde o boala foarte grava, inclusiv cancer.

"O persoana care se confrunta cu zona zoster intra in contact cu o persoana sanatoasa, nu ii va transmite zona zoster, ci va face varicela. De aici apare riscul la o femeie gravida sau persoane mai in varsta sa faca varicela chiar daca a mai facut anterior", a mai spus medicul pentru sursa citata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea