Social

# prognoza meteo pentru o luna #vremea iunie #prognoza meteo #vremea

Vara bate la usa! Cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani si cand scapam de ploi si vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor creste in urmatoarea perioada, ajungand ca la inceputul lui iunie temperaturile sa fie mai ridicate decat normalul perioadei.

Cat despre ploi, pentru urmatoarele patru saptamani meteorologii anunta oscilatii ale vremii, fiind zile cu soare urmate de zile in care ploile, grindina si vijeliile isi vor face simtita prezenta. Iata cum va fi vremea in perioada 22 mai – 19 iunie, potrivit ANM.

Saptamana 22 – 29 mai 2023

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei.

Regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile sud-estice si local la munte, dar si deficitar in cele intracarpatice, mai ales in nord si nord-vest, iar in rest va fi in general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 29 mai – 05 iunie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta perioada in regiunile nord-vestice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta usor excedentara in regiunile extracarpatice, dar si deficitara in nord-vest si centru, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Saptamana 5 – 12 iunie 2023

Temperaturile medii vor fi usor mai ridicate de cat cele normale pentru acest interval in regiunile nordice si centrale, iar in rest vor fi in general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi in general excedentar in regiunile sudice si sud-vestice, dar si local deficitar in extremitatea de nord-vest a tarii, iar in rest va fi in general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 12 – 19 iunie 2023

Mediile valorilor termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana in extremitatea de nord a tarii, iar in rest vor fi in general apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in regiunile sud-estice, vestice si nord-vestice, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea