Social

#ciclon de aer polar #aer polar #ciclon

Romania, lovita de un ciclon polar! Temperaturile scad brusc, cu 10 grade

Un ciclon polar loveste Romania. Temperaturile vor scadea brusc, cu pana la 10 grade in doar doua ore. Tot mai multe regiuni din tara vor fi acoperite de un val de aer polar in urmatoarele zile, cel mai frig fiind insa luni.

In zonele montane, temperaturile minime vor scadea sub pragul inghetului. Maximele, nu vor depasi 10-15 grade, in zonele de campie.

Frontul atmosferic rece isi va face simtita prezent incepand de astazi, 6 octomrbie, iar temperaturile vor scadea treptat in toata tara.

Sambata, 7 octombrie, cerul va fi variabil, cu innorari temporare. Izolat se vor inregistra precipitatii, in special in nord-vestul si nordul tarii. Vantul va sufla slab, pana la moderat, cu intensificari in zona montana, care pot ajunge la 70-80 km/h.  Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 27 grade, iar cele minime intre 4 si 16 grade.  In Bucuresti, maximele vor fi de 25-26 de grade, iar minimele de 10-12 grade.

Duminica, 8 octombrie, vantul va sufla cu putere in toata tara. Cerul fi temporar innorat si se vor semnala ploi locale in zonele montane, dar si in nordul si centrul tarii, pe arii mai restranse in sud-est si cu totul izolat in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 26 grade, iar cele minime intre 0 si 10 grade. In Bucuresti, temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 25 grade, iar cele minime intre 5 si 7 grade.

Luni, 9 octombrie, temperaturile scad brusc, in toata tara. Maximele vor ajunge cu greu la 18-20 de grade, iar minimele vor fi negative in zona montana, iar in restul teritoriului vor fi cuprinse intre 0-7 grade. In Bucuresti, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima, mai coborata decat in intervalul anterior, va fi de 5-6 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea