Social

#mori de plictiseala #plictiseala #studiu

Studiu! Oamenii chiar pot muri de plictiseala. Celebra expresie romaneasca, are un sambure de adevar

Nu exista persoana care sa nu fi folosit macar o data in viata expresia “mor de plictiseala”. Stiai insa ca acest lucru chiar se poate intampla? Potrivit cercetatorilor oamenii chiar pot muri de plictiseala.

Desi pentru cei mai multi oameni plictiseala este exagerata si dusa la extrem, exista persoane care chiar traiesc starea de plictiseala in forme avansate si care au nevoie de stimulente puternice pentru a-si mentine starea de buna dispozitie si activitate mentala, scrie realitatea.net. 

Indiferent de varsta, plictiseala poate avea efecte asupra sanatatii si poate duce la influentarea starii de spirit, a atentiei, motivatiei si performantei fizice si mentale.

Cercetatorii au descoperit ca plictiseala afecteaza sistemul nervos central, dar si sistemul imunitar, si afecteaza capacitatea de a face fata stresului, dar si concentrarea si relaxarea. 

Cercetatorii de la University College London au descoperit ca oamenii care se plang de un nivel ridicat de plictiseala sunt de aproape doua ori mai predispusi sa moara de boli de inima sau de accident vascular cerebral, comparativ cu acei oameni care spun ca se bucura de viata.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au urmarit aproximativ 7.500 de oameni, timp de 25 de ani. Acestia au determinat ca cei care se plangeau de un nivel ridicat de plictiseala au avut mai multe sanse sa moara pana la finalizarea studiului decat restul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea