Social

# eclipsa inelara de soare #octombrie 2023 #eclipsa de soare

Eclipsa inelara de Soare, pe 14 octombrie. De unde se poate vedea

Pe 14 octombrie va avea loc o eclipsa inelara de Soare. Este unul dintre cele mai asteptate evenimente astronomice ale anului.

 

Eclipsa inelara, este o eclipsa totala de Soare. Chiar daca discul Lunii este mai mic, aceasta va acoperi soarele, iar in jurul ei se va forma un inel de foc. De aici vine si denumirea de eclipsa inelara de Soare.

O eclipsa de Soare apare atunci cand Luna trece intre Pamant si Soare, obturand astfel total sau partial discul solar. Eclipsa inelara apare atunci cand Soarele si Luna sunt aliniate exact cu Pamantul, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decat cel al Soarelui.

Eclipsa inelara de Soare poate fi vazuta pe 14 octombrie din America de Nord, America Centrala si America de Sud.

Eclipsa va putea fi vazuta din SUA, Mexic si mai multe state din America Centrala si de Sud, cum ar fi Guatemala, Nicaragua, Panama, Columbia si Brazilia. In SUA va fi vizibila in unele zone din state precum Oregon, California, Nevada, Utah, Arizona, New Mexico si Texas, relateaza HotNews.ro.

FOTO: nasa.gov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea