Social

#trasee inchise # risc major avalansa # risc avalansa # salvamont #avalansa

Risc major de avalansa! Mai multe trasee montane, inchise. Anuntul facut de Salvamont Romania

Este alerta de avalansa la munte. Riscul a crescut la nivelul 3 din 5, la altitudini de peste 1.800  de metri. Mai multe trasee montane din muntii Fagaras au fost inchise.

Anuntul a fost facut de salvamontisti. Acestia avertizeaza turistii sa nu se aventureze pe munte.

Cei care se afla deja la drum trebuie sa fie extrem de precauti si complet echipati.

“Conform ultimelor informatii de la ANM, gradul de avalansa a atins nivelul 3 din 5 la altitudini de peste 1800 de metri in masivul Fagaras

Avand in vedere aceasta situatie, am luat decizia de a declara momentan inchise traseele aflate peste aceasta altitudine. Siguranta voastra este prioritatea noastra, iar aceasta masura este luata pentru a preveni riscurile asociate cu avalansele.

Echipa SPJ Salvamont Sibiu este pregatita sa va asiste si sa raspunda la orice situatie de urgenta din zona montana a Judetului Sibiu.

In continuare, va incurajam sa va bucurati de frumusetea muntilor, dar cu o atentie sporita la conditiile meteo si avertizarile emise.

Pentru practicantii sporturilor de iarna in zonele de offpiste va recomandam cu tarie sa fiti complet echipati cu Echipament de Detectie si Salvare: DVA, sonda, lopata si rucsac pentru avalansa.”, se arata in anuntul facut de Salvamont Sibiu.

Doar in weekendul care tocmai s-a incheiat, aproximativ 50 de turisti au ramas blocati in masivul Parang din cauza nametilor. Misiunea de salvare a fost deosebit de periculoasa atat pentru acestia, cat si pentru salvatori.

“Zona sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol , zapada prospat cazuta , grup de 50 de persoane ... daca la asta se mai aduga si putina nesansa existau toate ingredientele ca o tura pe munte, aproape ratata, sa se transforme intr-o tragedie ... Astazi in Masivul Parang, zona de creasta catre Vf. Parangul Mic.

Au intervenit salvamontistii aflati in serviciul de tura operativa din Baza Salvamont Rusu din cadrul Salvamont Petrosani si Salvamont Hunedoara.”, se arata pe pagina de Facebook Salvamont Romania.

FOTO: gds.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea