Social

# furtuna romania #furtuna de zapada #uragan #furtuna

Furtuna de zapada a lovit Romania cu forta unui uragan de categoria 2. Sute de mii de romani, fara curent

O furtuna puternica a lovit estul Romaniei cu forta unui uragan ce categoria 2. Vantul a batut cu peste 160km/h, iar numeroase localitati au fost acoperite de zapada.

 

Peste 314.000 de romani au ramas fara curent electric, iar o mare parte dintre acestia nu mai au nici apa.

Scolile si liceele din cele 5 judete afectate de alerta de tip cod rosu (Constanta, Tulcea, Galati, Braila si Calarasi) de vreme extrema au fost inchise astazi.

Sute de apeluri au fost date la 112 dupa ce numeroase familii au rmas blocate in nameti. Aproximativ 500 de persoane, din peste 200 de autoturisme au fost salvate din nameti, doar pe drumurile din Dobrogea.

Zi in Valcea, ninsorile viscoliteau pus pe jar autoritatie. Aici, o familie cu un copil, au fost salvati la timp de jandarmi, dupa ce au ramas cu masina in nameti.

Pe toata durata urgiei, utilajele de deszapezire au actionat continuu insa, din cauza viscolului, eforturile acestora erau zadarnice, deoarece zapada era luat ade vant si acoperea soselele imediat. 

Localitati intregi din Galati au fost acoperite de troiene, iar oamenii nu au mai putut iesi din case pana cand urgia nu s-a oprit.

Si romanii care se intorceau de la munte, au avut parte de trafic restrictionat din cauza viscolului. Vizibilitatea era extrem de redusa, iar circulatia s-a desfasurat in conditii vitrege de iarna. Soferii au fost nevoiti sa mearga cu o viteza de maximum 30 de kilometri pe ora si au tinut butonul de avarii activat.  

FOTO: radioconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea