Social

#turnul clopotnita #manastirea calui #restaurarea consolidare biserica

Restaurare, consolidare si conservare biserica cu hramul "Sf. Nicolae", a Manastirii Calui, Turnul Clopotnita

TITLUL PROIECTULUI “RESTAURARE, CONSOLIDARE SI CONSERVARE BISERICA CU HRAMUL "SF. NICOLAE", A MANASTIRII CALUI, TURNUL CLOPOTNITA, AMENAJARE INCINTA CU SISTEMATIZAREA VERTICALA A TERENULUI, REALIZARE INSTALATII ELECTRICE, TERMICE SI SANITARE, REALIZARE ILUMINAT ARHITECTURAL SI AMBIENTAL, REALIZAREA UNUI CORP ANEXA PENTRU GRUPURI SANITARE, REFACERE POARTA DE ACCES”, cod SMIS 117849.

Manastirea Calui in calitate de beneficiar implementeaza proiectul “RESTAURARE, CONSOLIDARE SI CONSERVARE BISERICA CU HRAMUL "SF. NICOLAE", A MANASTIRII CALUI, TURNUL CLOPOTNITA, AMENAJARE INCINTA CU SISTEMATIZAREA VERTICALA A TERENULUI, REALIZARE INSTALATII ELECTRICE, TERMICE SI SANITARE, REALIZARE ILUMINAT ARHITECTURAL SI AMBIENTAL, REALIZAREA UNUI CORP ANEXA PENTRU GRUPURI SANITARE, REFACERE POARTA DE ACCES”, Cod SMIS 117849, ca urmare a contractului de finantare nr. 1670 / 26.03.2018 cu Autoritatea de Management Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene prin Organism Intermediar Agentia pentru Dezvoltare Regionala SUD VEST OLETENIA. Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 -”Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investitii 5.1. ”Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural”.

Locul de implementare al proiectului este Comuna Calui, Jud. Olt.

Data de incepere a proiectului este 01.02.2017, iar data finalizarii proiectului este 19.12.2023.

Valoarea totala a proiectului este 7.831.852,39 lei, din care 6.442.428,30 lei reprezinta suma nerambursabila.

Obiectivul general al proiectului este restaurarea, conservarea, protejarea si mentinerea stilului arhitectonic al Bisericii Sf. Nicolae - Manastirea Calui, judetul Olt, ca premisa a dezvoltarii turismului cultural si religios, factor ce stimuleaza dezvoltarea economica a regiunii Sud Vest Oltenia, pastrarea culturii traditionale romanesti, respectand principiile dezvoltarii durabile si protectiei mediului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

OS1: Restaurarea si conservarea in urmatorii 3 ani a Bisericii Sf. Nicolae - Manastirea Calui, judetul Olt, ca premisa a cresterii turismului cultural in zona Sud Vest Oltenia si regiunea SUERD.

OS2: Introducerea in urmatorii 3 ani in minim 2 circuite turistice- unul national si unul international, in vederea cresterii numarului de turisti in regiunea SUERD.

OS3: Diversificarea serviciilor cultural-religioase oferite de Manastirea Calui - prin organizarea si desfasurarea a minim 3 evenimente anuale periodice, cu accent pe pastrarea traditiilor regionale ale zonei SUERD.

OS4: Intarirea institutionala in urmatorii 2 ani prin crearea si dezvoltarea unui parteneriat extins pentru cresterea importantei economice si sociale locale.

OS5: Cresterea gradului de informare si interes pentru cultura a comunitatii locale si a populatiei din zona Sud Vest Oltenia.

Rezultatele asteptate in urma implementarii proiectului sunt:

● cresterea numarului de vizitatori;

● numarul de obiective de patrimoniu restaurate/protejate/conservate: 1 monument restaurat.

Orice alte informatii suplimentare pot fi solicitate la tel. nr. 0249/421.026.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro, precum si site-ul web Programul Operational Regional 2014-2020, www.inforegio.ro, facebook.com/inforegio.ro.

BENEFICIA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MANASTIREA CALUI

Comuna Calui, sat Gura Caluiului, Sos. Fratii Buzesti nr. 209, Jud. Olt, tel. 0249/ 421.026

 

Comunicat de presa

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea