Social

#avans noua casa #reincepe programul noua casa #programul noua casa #Noua Casa

Reincepe programul “Noua Casa”. Cine este eligibil si ce avans trebuie sa dea

Programul “Noua Casa” continua si in 2023, a anuntat Ministerul Finantelor. Astfel, cei care vor sa-si cumpere o locuinta in 2023 sunt liberi sa faca acest lucru.

 

Plafonul alocat pentru acest an este de 1,5 miliarde de lei.

Cine poate beneficia de programul “Noua casa”

Pot beneficia de programul „Noua casa” persoanele care nu detin o locuinta sau care au cel mult o locuinta cu o suprafata mai mica de 50 de metri patrati si nu a fost cumparata printr-un alt program garantat de stat. 

De asemenea, persoana nu trebuie sa detine in proprietate, sau impreuna cu partenerul, nicio locuinta.

Ce avans trebuie sa dai in cadrul programului „Noua Casa”

Persoanele eligibile care acceseaza programul „Noua Casa” trebuie sa pota plati avansul pentru locuinta pentru ca banca sa poata elibera creditul.

Pentru o locuinta de pana la 70 de mii de euro, trebuie sa au banii de avans care trebuie sa fie de 5% din valoarea locuintei.

In schimb, pentru locuintele pentru care avansul este cuprins intre 70 si 140 de mii de euro, avansul este de 15% din valoarea locuintei.

In cadrul programului nu intra locuintele cu o valoare mai mare de 140 de mii de euro.

Incepand din 2009 si pana in prezent, au fost cumparate peste 300 de mii de locuinte prin programul Prima Casa, devenit apoi Noua Casa.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea