Social

#blue monday 2023 #Blue Monday #cea mai trista zi din an

Blue Monday, cea mai trista zi din 2023! Cum sa ii faci fata

Blue Monday este considerata a fi cea mai trista zi din an, fiind celebrata in fiecare an in a treia zi de luni a lunii ianuarie. Aceasta este o zi in care oamenii se simt mai tristi, mai obositi si mai putin motivati decat in alte zile.

Aceasta zi a fost popularizata in 2005 de catre psihologul britanic Dr. Cliff Arnall, care a calculat ca Blue Monday ar fi cea mai trista zi din an. Calculele au fost bazate factori precum vremea rece si intunecata, datoriile dupa sarbatorile de iarna si mania cauzata de rezolutiile de Anul Nou.

Cu toate acestea, nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina aceasta afirmatie. Unele studii au aratat ca oamenii au tendinta de a se simti mai tristi in timpul iernii din cauza lipsei de lumina naturala, ceea ce poate duce la tulburari de dispozitie, dar aceasta nu inseamna ca o singura zi din an este mai trista decat altele.

Blue Monday – cea mai trista zi din an. Ce stari resimt oamenii

In ziua de Blue Monday oamenii sunt mai tristi, nu au chef de munca si sunt lipsiti de energie. Potrivit expertilor, in aceasta zi, oamenii cei mai predispusi la depresie sunt cei care petrec mult timp pe internet.

Cum sa treci cu bine peste ziua de Blue Monday

Este important sa ne amintim ca sentimentele de tristete sau deprimare sunt normale si pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv schimbari hormonale, evenimente stresante sau probleme personale.

Exista multe modalitati de a face fata acestor sentimente, cum ar fi:

  • Practicarea exercitiilor fizice regulat
  • Consumul de alimente sanatoase
  • Meditatie si yoga
  • Petrecerea timpului cu prietenii si familia
  • Obtinerea ajutorului profesional, daca este necesar

  Blue Monday poate fi o zi dificila pentru unii oameni, dar nu trebuie sa fie dar o zi trista din an. Este important sa ne recunoastem sentimentele si sa gasim modalitati de a face fata acestora in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea