Social

#consolidare cladiri #cladiri romania #actiitate seismica romania #cutremur romania #raed arafat

Raed Arafat, despre activitatea seismica din Romania “avem mari probleme”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) Raed Arafat a declarat ca Romania prezinta un risc mare pe linia cutremurului din cauza cladirilor care nu sunt consolidate. Pana la consolidarea acestora, riscul ca sute de cladiri sa se prabuseasca in cazul unui seism major este foarte mare. 

 

“Daca vorbim de partea de prevenire si de restul, atunci avem mari probleme inca. Sunt proiecte de prevenire si de consolidare de cladiri, acum a pornit un proiect pe PNRR, dar la acest moment, pana nu vedem cladirile consolidate, Romania reprezinta un risc mare pe linia cutremurului", a declarat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

In cadrul declaratiilor de presa, Raed Arafat a vorbit despre distrugerile provocate de seismele de peste 5 grade produse in Gorj pe 13 si 14 februarie

„Efectele au fost in 19 localitati din cinci judete: Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinti si Valcea. Vorbim despre efecte care nu au facut sa avem victime sau sa avem decedati sau sa avem raniti grav. In judetul Gorj sunt elemente de constructie la 43 de imobile din care 19 case de locuit, 14 blocuri, doua biserici si un spatiu comercial si un obiectiv economic, un complex, care au avut fisuri sau desprinderi de anumite elemente de constructie din exterior.

Am avut in judetul Dolj doar la sediul Politiei de Frontiera, de pe acoperis, unde au cazut elemente de constructie, iar in judetul Hunedoara, in localitatea Deva, doua institutii, Inspectoratul Scolar si cladirea ANAF, precum si o casa particulara, care au prezentat fisuri”, a spus seful DSU, potriit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea