Social

#zile libere romania #zile libere legale #romani #zile libere #inca doua zile libere

Inca doua zile libere pentru romani! Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor

Romanii vor avea inca doua zile libere. Proiectul de lege initiat de PSD care prevede ca zilele de 6 si 7 ianuarie sa fie declarate zile de sarbatoare legala a fost adoptat miercuri in plenul Camerei Deputatilor.

 

Astfel, incepand cu ianuarie 2024, romanii vor sta acasa in zilele de 6 si 7 ianuarie, adica de Boboteaza si de Sfantul Ioan Botezatorul.

Proiectul a fost adoptat si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional in acest caz. 

Cu toate acestea, deputatul USR Cristian Seidle, a afirmat ca proiectul este unul “politicianist” si ca nu exista un studiu de impact asupra pietei muncii legat de acest subiect.

"Nu exista niciun fel de studiu de impact asupra pietei muncii atunci cand instituim in Codul muncii inca doua zile libere care vor fi platite de angajatorii din Romania, fara nicio justificare, alta decat una politicianista. (...) Acest proiect de lege ar fi putut fi adoptat la fel de bine la sfarsitul anului trecut pentru a putea fi aplicat in acest an, doar ca acest an nu este unul electoral. In schimb, anul viitor va fi an electoral, singurul motiv pentru care doriti sa adoptati inca doua zile libere", a spus Seidler.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea