Social

#vremea in aceasta vara # vara 2022 #meteo romania #prognoza meteo #anm

Prognoza meteo pentru vara 2022. Elena Mateescu (ANM): “Va fi o vara a extremelor”

Elena Mateescu, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie, a fost vorbit in cadrul unei emisiuni TV despre previziunile meteorologice pentru vara 2022. Potrivit meteorologului vom avea parte de o vara a extremelor in care vor alterna zile de canicula cu cele cu instabilitate atmosferica.

 

“Va fi o vara a extremelor, asa cum arata informatiile pe care le avem la acest moment, mai ales daca luam in considerare ceea ce s-a intamplat in ultima decada a lunii mai, care a adus valori apropiate de pragul unei zile de canicula. Aceste situatii au inceput in ultimii ani sa se intample mult mai devreme comparativ cu deceniile anterioare, cum a fost si ieri, cand cel mai cald a fost in vestul tarii, unde am inregistrat 33 de grade. Mai multa caldura a generat aceste fenomene extreme pe parcursul serii si al noptii cand a fost in vigoare avertizarea meteorologica de cod galben pentru vestul, centru si nord a tarii, avertizare care a fost dublata si de 18 avertizari de tip nowcasting de cod portocaliu.

Este posibil sa inregistram alternante de perioade foarte calduroase, cu valori care vor depasi frecvent 35 de grade Celsius, cu zile in care instabilitatea atmosferica, mai ales pe parcursul dupa-amiezilor si al noptilor, sa aduca aceste tipuri de fenomene. Aceste temperaturi, caldura acumulata pe parcursul zilei, reprezinta ingredientul principal pentru astfel de tipuri de manifestari si luand in considerare verile ultimilor trei ani, cand, de la o vara la alta, s-au dublat, chiar s-au triplat avertizarile meteorologice de tip nowcasting de tip rosu pentru fenomene meteorologice de instabilitate accentuata, nu excludem ca si in aceasta vara sa debutam cu astfel de avertizari avand in vedere estimarile realizate de marile centre europene care emit astfel de informatii si la care avem si noi acces”, a spus Elena Mateescu, pentru antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea