Social

# alegere capace #capace #borcane

Cum alegi corect capacele pentru borcanele tale

Borcanele si sticlele pot fi reutilizate, insa acest lucru nu este recomandat si pentru capacele sau dopurile care le sigileaza. De aceea, capacele pot fi folosite o singura data, astfel incat garnitura din interior sa ramana intacta, pentru asigurarea etanseitatii.

 

Stii deja ca un capac trebuie sa se potriveasca perfect cu borcanul, pentru a impiedica patrunderea aerului. Orice mica deformatie a capacului ar putea duce la aparitia mucegaiului si la compromiterea produsului pe care vrei sa-l pastrezi nealterat.

Daca ai acasa borcane goale, le poti folosi in continuare, achizitionand capace noi. Iti punem la dispozitie informatii valoroase, care te ajuta sa alegi corect capacele pentru borcane.

Afla dimensiunile de care ai nevoie

Cand vine vorba despre borcanele goale, in care vrei sa pui dulceturi sau muraturi, ai nevoie de capacele potrivite. Aceste produse sunt disponibile in mai multe marimi sau numere, care se refera la diametrul capacului in milimetri. De exemplu, poti gasi capace de borcane si sticle cu garnitura interioara de 38, 43, 48, 53, 58, 63, 66, 70, 82 sau 100 de milimetri.

Pentru a te asigura ca dimensiunea capacului se potriveste cu borcanele din gospodarie, va trebui sa masori firul deschiderii borcanului. Procedura este simpla: nu trebuie decat sa masori gura borcanului si vei afla diametrul acestuia.

Totodata, capacele borcanelor nu sunt proiectate pentru a se potrivi strans, asa ca nu te ingrijora daca acestea nu se potrivesc cu dimensiunile standard amintite anterior. De pilda, daca ai un borcan de 56-57 de milimetri in diametru, poti sa folosesti un capac de 58 de milimetri. Asadar, diametrul unui borcan este, de regula, cu 1 sau 2 milimetri mai mic decat dimensiunea capacului. Acest lucru permite fixarea corecta si nealterarea produselor din borcan.

Opteaza pentru tipul potrivit de capac

Nu doar dimensiunea capacelor pentru borcane este importanta, ci si tipul lor. Poti gasi capace de tipul Twist off, care se gasesc la majoritatea borcanelor. Un avantaj al capacelor Twist off este usurinta de inchidere si de deschidere, fiind folosite la ambalarea de numeroase bauturi sau alimente.

De obicei, capacele Twist off sunt fabricate din tabla de aluminiu tratata. Exista si capacele clasice, care se insurubeaza. Acestea tind sa fie mai inalte, pentru a permite filetului sa se aseze in interiorul capacului si prespun rotirea de 3-4 ori. Tinand cont de aceste doua modele de capace, nu trebuie decat sa alegi ceea ce ti se potriveste.

Gandeste-te la model sau culoare

In final, poti alege capacele si in functie de model sau culoare. Din fericire, ai la dispozitie o varietate de capace simple cu filet sau Twist off, la preturi accesibile. In functie de borcanele tale sau de preferintele personale, poti opta pentru:

  • Capace negre pentru borcane
  • Capace rosii pentru borcane
  • Capace albe pentru borcane
  • Capace aurii pentru borcane

Capace cu model sau desen imprimat, specifice borcanelor pentru miere sau dulceata

Ai in vedere aceste recomandari si alege corect capacele pentru borcane! Nu uita ca dimensiunea, tipul si modelul sunt cele mai importante criterii de selectie a capacelor potrivite pentru nevoile tale.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea