Social

# reducere preturi # preturi plafonate #preturi reduse #alimente

Preturi reduse si plafonate la alimente, pentru urmatoarele trei luni! Ce alimente intra in aceasta categorie

Astazi este zi decisiva pentru reducerea pretului la alimentele de baza. Retailerii au trimis Guvernului, in aceasta dimineata, lista cu alimentele la care pot reduce pretul. Lista a fost trimisa dupa ce acestia au primit un ultimatum din partea premierului.

 

Premierul doreste o reducere a preturilor la alimentele de baza precum painea, uleiul, lactatele si carnea. Prin urmare a solicitat retailerilor o scadere a preturilor din adaosul comercial.

Potrivit unor surse ale realitatea.net, plafonarea urmeaza sa se aplice pentru o perioada de trei luni, urmand ca apoi sa poata fi prelungita. In cazul in care acest lucru nu functioneaza se va da un act nirmativ de plafonare obligatorie a preturilor. 

Ciuca propune ieftinirea alimentelor pe tot lantul de productie

 In ceea ce priveste reducerea adaosului comercial pentru marile magazine, Nicolae Ciuca sustina ca trebie sa se intervina pe tot lantul de productie. De asemenea, acesta sustine ca trebuie sa se faca investitii majore pentru a stimula productia.„Romania este un producator din legume, lapte, procesare, toate sunt nepocesate. Este absolut de inteles isi importa propria productie ambalata mai bine, masura trebuie sa vizeze acele scheme prin care sa stimuleze procesarea in tara si discutii pe intreg lantul, daca intervenim brutal pe una dintre verigi vom produce dezechilibre in piata”, a spus fostul premier Nicolae Ciuca, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea