Social

#avertizare ploi #cod portocaliu de ploi # avertizari meteo #canicula # ploi torentiale

Potop peste Romania! Ploi torentiale in multe zone ale tarii. Canicula continua, in sud si est

Ploile torentiale continua si vor face ravagii in mai multe regiuni ale tarii. Aproape tot teritoriul Romaniei este sub atentionare de tip cod portocaliu sau cod galben de ploi insemnate cantitativ, insotite de furtuna si chiar grindina in anumite regiuni. Pe de alta parte, continua canicula si disconfortul termic, in special in zona de sud si de est a tarii. Iata cum va fi vremea in urmatoarul interval, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

 COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 10:00, numeroase judete se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica, fiind vizate fenomene precum ploi, descarcari electrice, vijelii si grindina.

 „In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum si in vestul si nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (viteze in general de 55...65 km/h), vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 40 l/mp.

Nota: Fenomene specifice instabilitatii atmosferice vor fi vineri in majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sambata, aria acestora se va restrange catre regiunile sudice.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 6 iulie, ora 14:00 – 7 iulie, ora 02:00, ccea mai mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, fiind vizate fenomene precum ploi torentiale, vijelii si grindina de dimensiuni medii.

„In zona de munte, sudul Banatului, nordul Crisanei, Maramures, vestul si estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum si in vestul Olteniei vor fi averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina de medii dimensiuni, iar in intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat peste 50...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Avertizare de canicula si disconfort termic ridicat

„Joi (6 iulie) disconfortul termic va fi ridicat in regiunile sudice si estice, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati. Va fi canicula in cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei si in jumatatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 37 de grade.

Nota: Vineri (7 iulie) disconfortul termic va fi in continuare ridicat in regiunile sudice, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai atinge pe arii restranse pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 6 iulie, ora 12:00, 7 iulie, ora 10:00, vremea va fi in continuare caniculara, cu disconfort termic ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi la amiaza pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar spre seara si noaptea vor fi posibile innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul a 35 de grade, iar cea minima va fi de 18...20 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea