Social

#copil pus la munci grele #copil vandut de tata #baiat exploatat

Caz socant in Romania! Un baiat de doar 13 ani, vandut de tatal sau si exploatat la o ferma

Caz socant in Covasna! Un baiat de doar 13 ani a fost vandut de tatal pentru bani si a fost apoi, exploatat la munci grele la o ferma. Se pare ca totul s-ar pfi petrecut in urma unei discutii aprinse intre baiat si tatal acestuia.

 

Drept pedeapsa, tatal l-a vandut unui barbat care l-a exploatat pana la epuizare intr-o ferma. Baiatul a fost pus de acest individ la munci grele, in conditii inumane si a fost cazat intr-o magazie in care conditiile erau greu de imaginat.

Procurorii DIICOT s-au sesizat si au descins la ferma respectiva. Proprietarul fermei, dar si tatal baiatului au fost arestanti preventiv pentru 30 de zile.  Cei doi sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si relele tratamente aplicate minorului.

“In cauza s-a retinut ca, in octombrie 2022, in urma unei intelegeri prealabile, unul dintre inculpati a transportat persoana vatamata minora, in varsta de 13 ani, fiul sau, la o ferma de animale situata pe raza judetului Covasna, unde in schimbul unei sume de bani a predat-o catre cel de al doilea inculpat, in scopul obtinerii de beneficii materiale periodice ca urmare a muncii prestate de catre minor.

Persoana vatamata minora a fost exploatata prin obligarea la executarea unor munci grele, cazata in conditii insalubre lipsita de orice activitati adecvate varstei.

De asemenea, ca urmare a lipsei de ingrijire si educatie elementara,  persoana vatamata minora nu a acumulat cunostinte de baza specifice varstei, nefiind in masura sa scrie sau sa citeasca si nici sa recunoasca notiuni sociale (precum conceptul de bani).

Persoana vatamata minora a fost primita intr-un centru de minori prin plasament, in regim de urgenta, in vederea acordarii ingrijirilor necesare.”, se arata intr-un comunicat transmis de DIICOT. 

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea