Social

#disconfort termic #avertizare ANM #grindina #ploi #canicula

Avertizari ANM! Canicula si cod portocaliu de vijelii, grindina si ploi torentiale

Vremea este la extreme in Romania. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizari de tip cod portocaliu si galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Totodata, avertizarea de canicula continua pana cel putin maine seara. 

 

 COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 5 iulie, ora 12:00 – 6 iulie, ora 02:00, este in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica, care vizeaza o mare parte din tara. Sunt asteptate ploi insemnate cantitativ, vijelii si grindina.

“In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Oltenia, jumatatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum si la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 40 l/mp.

Nota: in urmatoarele zile fenomene specifice instabilitatii atmosferice vor fi in majoritatea zonelor tarii.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 5 iulie, ora 14:00 – 5 iulie, ora 23:00 va fi in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata care afecteaza o mare parte din teritoriul tarii.

„In zona de munte, sudul Banatului, in cea mai mare parte a Olteniei si a Transilvaniei si in nord-vestul Moldovei vor fi averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina de medii dimensiuni, iar in intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat peste 50...70 l/mp”, avertizeaza ANM.

Avertizare de canicula si disconfort termic ridicat

Avertizarea de canicula ramane valabila si in perioada 5, 6 iulie, potrivit ANM, care a anuntat, de asemenea, un disconfort termic ridicat.

“In intervalul mentionat disconfortul termic va fi ridicat in regiunile sudice si estice, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati. Va fi canicula in cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei si in jumatatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 37 de grade.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 5 iulie, ora 12:00, 6 iulie, ora 21:00, vremea va fi caniculara, cu disconfort termic ridicat in orele dupa-amiezii cand indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari si conditii de averse si descarcari electrice mai ales spre seara. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 35 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea