Social

# pompieri agresati #incendiu craiova

Pompieri agresati de locatari dupa ce un bloc a luat foc, iar incendiul a curpins alte doua cladiri

Un incendiu devastator a pornit in aceasta dimineata in Craiova. Un bloc a luat foc, iar flacarile s-au raspandit la alte doua blocuri din vecinatate. Situatia s-a degradat rapid, iar oamenii nervosi au inceput sa-i ia pe pompieri la bataie.

 

Incendiul a izbcnit in jurul orei 8:00. La fata locului s-au deplasat, de urgenta, echipele de salvare, formate din sase autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autoscara si un echipaj SMURD pentru localizarea si stingerea incendiului.

Focul s-a extins rapid la mansarda blocului vecin. Ulterior, flacarile au cuprins un alt bloc.

Interventia pompierilor a fost ingreunata de faptul ca cele trei cladiri sunt oarte apropiate, iar caile de acces extrem de inguste. In plus, hidrantii de apa din zona nu au presiune.

Lucrurile au degenerat rapid, iar locatarii au devenit extrem de agresivi cu pompierii. Acestia au declarat ca echipele de salvare au ajuns prea tarziu la fata locului.

Pe de alta parte, salvatorii se apara si spun ca accesul in zona a fost foarte dificil din cauza masinilor parcate, a aleilor foarte inguste dintre blocuri si a unui teren privat incercuit cu un gard de beton, aflat langa blocuri, pe unde nu au putut sa treaca. Prin urmare, stingerea incendiului a fost foarte dificila, pompierii fiind nevoiti sa intervina pe o singura latura a blocurilor.  

Un barbat nervos i-ar fi dat o paalma unui pompier, iar altii le-ar fi smuls pompierilor furtunurile din mana. La fata locului s-au deplasat mai multi politisti si jandarmi.

"Incendiu este localizat, se lucreaza pentru lichidare a ultimelor focare de la fata locului. Nu am colegi care sa fie loviti. Sunt colegi agresati doar verbal, dar ii este normal, oamenii sunt suparati. Casele le sunt cuprinse de flacari.

Nu comentez acest incident, nu au fost lovituri cu palmele. Fortele de politie au fost suplimentate imediat la la fata locului si colegii ne-au venit in sprijin. Au venit jandarmi si politisti la fata locului. Am avut o femeie cu un atac de panica si un barbat cu arsuri de gradul unu si doi pe mana, pe maini, fiind transportat la spital de catre echipajul SMURD.", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Dolj, la Antena 3 CNN.

Din fericire insa nu exista victime. Doua persoane au avut nevoie de ingriri medicale din cauza atacurilor de panica, iar un barbat a fost trasportat la spital cu arsuri usoare la maini.

„Am suplimentat fortele si mijloacele. Pana in prezent, echipajele de prim ajutor au asistat 2 persoane, constiente. Situatia este in dinamica, avem dislocate forte si mijloace de la trei subunitati ale inspectoratului”, a transmis ISU Dolj.

Momentan nu se stie de la ce a pornit incendiul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea