Social

# prognoza meteo pe doua saptamani #vreme racoroasa #prognoza meteo #ploi #vremea #starea vremii

Ploi si vreme racoroasa in urmatoarea perioada. Prognoza meteo pe doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit ANM vremea se va mentine racoroasa in urmatoare perioada, temperaturile apropiindu-se de normalul perioadei spre finalul intervalului. Iata unde va ploua si ce temperaturi ne asteapta in intervalul 8-21 mai, in functie de zona.

 

BANAT

In prima saptamana de prognoza vor fi usoare alternante termice de la o zi la alta, astfel ca per ansamblu vremea va fi usor mai rece decat in mod obisnuit, cu medii ale maximelor de 15...17 grade si ale minimelor de 7...9 grade. In a doua saptamana, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere usoara si treptat vremea se va apropia de normalul termic al perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse intre 18 si 22 de grade si ale minimelor de 10...11 grade.

Local si temporar vor fi ploi, in general de scurta durata, la inceputul primei saptamani, apoi cu o probabilitate mai mare in intervalul 12 – 16 mai, cand vor fi posibile si cantitati de apa insemnate.

CRISANA

Regimul termic va avea usoare fluctuatii in prima saptamana de prognoza si se va situa sub cel specific sezonului. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 16...18 grade si a minimelor de 5...7 grade. In a doua saptamana de prognoza vremea se va incalzi treptat si se va apropia de valori ale temperaturii aerului in jurul celor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse intre 19 si 23 de grade si minime de 8...10 grade.

Vor fi ploi, in general de scurta durata, cu o probabilitate mai mare in intervalul 14 – 16 mai, cand vor fi posibile si cantitati de apa insemnate.

TRANSILVANIA

In prima saptamana de prognoza vor fi usoare oscilatii ale valorilor de temperatura de la o zi la alta, care vor caracteriza o vreme rece pentru aceasta perioada. Media maximelor va fi cuprinsa intre 11 si 15 grade si cea a minimelor va fi de 3...6 grade. In a doua saptamana, temperatura aerului va creste treptat si vremea se va apropia de normalul termic al sezonului, cu medii ale maximelor incepand de la 16 grade pana la 22 de grade si ale minimelor cuprinse intre 7 si 9 grade.

Local si temporar vor fi ploi, in general de scurta durata, la inceputul primei saptamani, apoi cu o probabilitate mai mare in intervalul 14 – 16 mai, cand vor fi posibile si cantitati de apa insemnate.

MARAMURES

Regimul termic va avea usoare alternante in prima saptamana de prognoza si se va situa sub cel specific sezonului, cu medii ale temperaturilor maxime de 14...17 grade si ale minimelor de 3...6 grade. In a doua saptamana de prognoza vremea se va incalzi treptat si se va apropia de valori ale temperaturii aerului in jurul celor caracteristice perioadei. Astfel, media maximelor va creste incepand de la 16 grade, pana la 23 de grade si cea a minimelor va fi curpinsa intre 7 si 9 grade.

Vor fi ploi, in general de scurta durata, cu o probabilitate mai mare in intervalul 14 – 16 mai, cand vor fi posibile si cantitati de apa insemnate.

MOLDOVA

Media temperaturii maxime va creste usor si treptat de la o zi la alta si va porni de la 8 grade pe 8 mai si va ajunge la 23 de grade pe 21 mai. In prima saptamana de prognoza, temperatura medie nocturna va scadea treptat de la 5 grade pe 9 mai, la 3 grade in 11 mai, apoi va creste din nou la 7 grade spre finalul primei saptamani. In cea de a doua saptamana, media temperaturii maxime va creste treptat de la o zi la alta pana spre 11 grade la finalul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata la inceputul intervalului si in a doua saptamana de prognoza.

DOBROGEA

Media temperaturii maxime va creste usor si treptat; va fi de 13 grade la inceputul intervalului si va ajunge la 17 grade spre finalul primei saptamani de prognoza, apoi va continua sa creasca spre 21 de grade pana la finalul celei de a doua saptamani. In prima saptamana de prognoza, temperatura medie nocturna va scadea treptat de la 8 grade pe 9 mai, la 6 grade in 11 mai, apoi va creste spre 12 grade pana la finalul intervalului prognozat.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata pe 9 mai si in a doua saptamana de prognoza.

MUNTENIA

In prima saptamana, valorile medii ale temperaturii maxime se vor incadra intre 15 si 18 grade, cea mai mica valoare urmand a se inregistra in intrevalul 9 – 11 mai. In a doua saptamana, valorile medii ale temperaturii diune vor creste treptat spre 24 de grade. Valorile medii ale temperaturii minime, se vor incadra in prima saptamana intre 5 si 9 grade, cu cele mai coborate valori in intervalul 10 - 12 mai. In a doua saptamana, valorile medii ale temperaturii nocturne vor creste treptat de la 8 grade pe 15 mai la 11 grade la finalul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata pe 9 mai si in a doua saptamana de prognoza.

OLTENIA

In prima saptamana, media temperaturii maxime va scadea de la 21 de grade pe 8 mai la valori de 14 – 16 grade in intrevalul 9 – 14 mai, apoi in a doua saptamana, va creste treptat spre 23 de grade la finalul intervalului. Valorile termice nocturne vor marca o scadere de la 8 grade pe 9 mai la 6 grade in 12 mai, apoi vor creste treptat spre 11 grade in a doua saptamana.

Ploile vor avea probabilitate mai mare pe 9 mai si in intervalul 14 – 21 mai.

LA MUNTE

Atat media temperaturii maxime cat si cea a minimei vor avea usoare alternante in prima saptamana. Astfel regimul termic mediu diurn va oscila intre 4 si 7 grade, iar cel nocturn intre -3 si 1 grad. In a doua saptamana, tendinta valorilor de temperatura va fi de crestere treptata, iar media temperaturii diurne va ajunge la 12 grade pe 21 mai, iar cea nocturna la 5 grade la finalul intervalului prognozat.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata la inceputul intervalului si in perioada 14 – 21 mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea