Social

#avertizare ANM #cod galben #anm #vreme rea #vremea #canicula # ploi torentiale

Ploi si canicula in Romania! Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Romania este afectata de ploi si canicula. Vremea este la extreme si pare ca avertizarile de tip cod galben de vreme rea nu par sa se mai termine. Iata care sunt judetele afectate de ploi si unde face ravagii canicula.

COD GALBEN de ploi

In intervalul 07 iulie, ora 13:00 – 07 iulie, ora 22:00, O mare parte din zona Moldovei, dar si o regiune din Muntenia, sunt sub avertizare de tip cod galben de ploi si instabilitate atmosferica.

„In intervalul mentionat, local in Moldova, nordul Munteniei si zona Carpatilor Orientali vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp.”, anunta ANM.

COD GALBEN de canicula

In acelasi timp, canicula face din nou ravagii in tara. Temperaturile vor ajunge la 37de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. ANM anunta ca valul de caldura va persista in perioada 7- 9 iulie.

„In intervalul mentionat in Banat, Crisana, in cea mai mare parte a Olteniei, in vestul Maramuresului si in sud-vestul Transilvaniei, valul de caldura se va intensifica, local va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 37 de grade, iar cele minime se vor situa intre 17 si 23 de grade.

Miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depasi usor pragul critic de 80 de unitati) pe arii restranse si in sud si centru.

Disconfortul termic se va mentine ridicat si la sfarsitul saptamanii, pe alocuri la campie.”, anunta ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

“Miercuri si joi, vremea va fi calduroasa, maximele temperaturii aerului vor fi de 30...32 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar in cursul dupa-amiezilor si al serilor vor fi innorari, probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului va fi in crestere si se pot inregistra cantitati de apa, in medie, de 4...8 l/mp. Temperaturile minime vor fi de 18...20 de grade.

Vineri se va mentine vremea calduroasa, dar va fi si predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 31...32 de grade. “, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea