Social

#explozie Azomures #azomures #explozie

Explozie urmata de incendiu la Combinatul Chimic Azomures! Cel putin un ranit!

 

 

 

O explozie uriasa, urmata de un incendiu s-a produs marti noaptea la Combinatul Chimic Azomures. Potrivit primelor informatii, deflagratia s-ar fi petrecut la statia de amoniac 3 din cadrul combinatului.

In urma exploziei, cel putin o persoana a fost ranita. Este vorba despre un barbat care a suferit o fractura de membru superior. Acesta a fost transportat la spital pentru ingrijiri.

In urma exploziei care a avut loc in jurul orei 1 noaptea, s-a transmis un mesaj Ro-Alert de informare a populatiei din zona limitrofa.  

La fata locului au intervenit pompierii militari de la ISU Mures si Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţa din cadrul operatorului economic.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:45. ISU Mures precizeaza ca nu exista niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activata grupa operativa pentru gestionarea evenimentului.

“Cauza evenimentului a fost identificata de operatorii instalatiei. Nu se inregistreaza emisii de amoniac la nivelul platformei sau in afara ei. La fata locului se afla acum reprezentantii autoritatilor. Nu exista pericol pentru comunitate.

Au fost prezentate primele informatii ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteza la presiune foarte mare. Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectata si au oprit in siguranta instalatia Amoniac 3.”, au declarat reprezentantii Azomures.

Foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea