Social

#plan rosu de interventii #accident autocar #accident grav #autocar #maramures

PLAN ROSU de interventie in Maramures. Un autocar cu 51 de pasageri s-a izbit fontal de un zid. 1 mort si 8 raniti VIDEO

Un accident deosebit de grav a avut loc in Maramures. Un autocar care transporta 51 de pasageri a intrat frontal in zidurile unei case din localitatea Misei. A fost activat planul rosu de interventie. Din primele informatii reiese ca in autocar se aflau turisti de origine poloneza.

 

In urma accidentului, soferul a intrat in stop cardio-respirator. in ciuda incercarilor de resuscitare, acesta nu a putut fi salvat. Alte 8 persoane au fost transportate de urgenta la spital dupa ce au primit ingrijiri la fata locului.

Restul pasagerilor au fost preluat de un autocar care a fost pus la dispozitie de autoritatile locale si au fost cazati la o pensiune din zona, portivit ISU Mures.

"In urma impactului, mai multe persoane acuza dureri, fiind investigate medical la fata locului, nu se cunoaste momentan numarul exact al acestora. Din acest motiv, a fost activat Planul Rosu de Interventie", au transmis autoritatile, potrivit ziare.com.

La fata locului au fost trimise 2 masini de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 4 ambulante SMURD, 4 ambulante SAJ si 1 elicopter. De asmenea, au mai fost trimise de la ISU Bistrita-Nasaud doua ambulante SMURD, 1 autospeciala transport victime multiple si 1 punct medical avansat.

Cauzele accidentului sunt inca incerte, insa exista doua ipoteze. Fie accidentul s-a produs deoarece soferul a suferit infarctul in timp ce conducea, fie o roata a explodat in mers ceea ce a dus la pierderea controlului autocarului.

Momentan, circulatia se desfasoara cu dificultate in zona, traficul fiind dirijat de politisti pe un singur fir, potrivit Infotrafic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea