Social

# distributie farmacii # prescriptie medicala # iodura de potasiu #administrare #pastile

Pastilele cu iod, distribuite in farmacii. Ai nevoie de reteta pentru a le cumpara

Ministerul Sanatatii a gasit solutia pentru distribuirea pastilelor de iodura de postasiu. Acestea vor ajunge in farmacii de unde pot fi cumparate de populatie numai in baza unei retete.

 

Autoritatile au ajuns la aceasta solutie dupa ce medicii de familie au refuzat sa preia pastilele pentru a le distribui pacientilor.  

Cui sunt adresate pastilele de iodura de potasiu

Este important ca populatia sa stie ca pastilele de iodura de potasiu se iau DOAR in cazul unui accident nuclear, nu mai tarziu de 24 de ore de la producerea acestora. Pastilele sunt recomandate doar copiilor si femeilor care au sub 40 de ani. 

Lista farmaciilor care vor avea pastilele de iodura de potasiu va fi afisata, in curand, pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Medicul de familie, incepand cu prima consultatie acordata, inclusiv pentru consultatiile programate, elibereaza, ca masura strict preventiva, prescriptia medicala pentru ridicarea din farmacia comunitara a medicamentului iodura de potasiu 65 mg comprimate pentru pacient, daca acesta este eligibil. Pentru pacientul minor aflat in evidenta proprie, medicul de familie elibereaza reprezentantului legal al acestuia, prescriptia medicala pe numele pacientului minor. Dupa eliberarea prescriptiei medicale, medicamentul iodura de potasiu 65 mg comprimate se ridica din farmaciile din lista”, se arata in ordinul MS, potrivit digi24.ro.

La ridicarea pastilei din farmacie, persoana in cauza trebuie sa semneze Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodura de potasiu. Acest acord se pastreaza in farmacie, impreuna cu formularul original al prescriptiei medicale emise, impreuna cu reteta de la mediul de familie.  

FOTO: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea