Social

# raspandire variola maimutei #variola maimutei

Variola maimutei, depistata in alte trei tari. Boala se raspandeste rapid

Variola maimutei a fost depistata pentru prima data in alte trei tari. Este vorba despre Emiratele Arabe Unite (EAU) si doua tari europene: Republica Ceha si Slovenia.

 

Acestea se alatura altor 18 tari in care virusul a fost detectat, exceptand Africa, unde virusul este obisnuit.

Expertii se asteapta ca virusul sa se raspandeasca si mai mult, iar numarul persoanelor infectate sa creasca. Cu toate acestea, sustin ca nu este un risc pentru populatia generala.

Pana in prezent, au fost depistate focare de variola maimutei in Europa, Australia, America si Canada. In Emiratele Arabe Unite, oficialii sustin ca este un singur caz, al unei persoane care a calatorit recent in Africa.   

“Va incurajam pe toti sa sporiti supravegherea variolei maimutelor pentru a vedea unde sunt nivelurile de transmitere si pentru a intelege incotro se indreapta aceasta”, este indemnul  directorului OMS pentru Pregatirea pentru Riscuri Infectioase Globale, Sylvie Briand, pentru autoritatile sanitare din intreaga lume, potrivit bbc.com.

Sylvie Briand a adaugat ca este posibil ca aceste focare sa nu fie unele normale, insa sunt sub control. 

In total, au fost detectate 237 de cazuri confirmate si suspecte de variola maimutei, in afara Africii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea